Καρίμ Μπενζεμά: Ένας υποτιμημένος σούπερ σταρ

Καρίμ Μπενζεμά: Ένας υποτιμημένος σούπερ σταρ

Ο Καρίμ Μπενζεμά με το χατ τρικ που σημείωσε κόντρα στην Τσέλσι έτυχε αποθέωσης από τους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους

3' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ζούσε σχεδόν πάντα στην σκιά του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Ρεάλ Μαδρίτης. Έφτασε στην ισπανική πρωτεύουσα μαζί με τον Πορτογάλο το καλοκαίρι του 2009 από τη Λυών. Μετά την αποχώρηση του σούπερ σταρ για τη Γιουβέντους, ο Καρίμ Μπενζεμά οδηγεί εκ του ασφαλούς τη «βασίλισσα». 

Ο 34χρονος πλέον επιθετικός σημείωσε χατ τρικ στον πρώτο προημιτελικό με αντίπαλο την Τσέλσι για το Τσάμπιονς Λιγκ το βράδυ της Τετάρτης. Δεν ήταν η πρώτη φορά. Ο Γάλλος φορ σκόραρε τρεις φορές στον επαναληπτικό με την Παρί για τη φάση των «16», η Ρεάλ νίκησε με 3-1 και πήρε την πρόκριση. 

Το σκηνικό ήταν γνώριμο και το βράδυ της Τετάρτης. Η Ρεάλ επικράτησε με 3-1 στο Λονδίνο, έθεσε βάσης πρόκρισης στην τετράδα και ποιος μπορεί να ξέρει πού μπορεί να φτάσει. Όσο ο Καρίμ Μπενζεμά είναι σε τέτοια κατάσταση, η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι δε φοβάται κανέναν αντίπαλο. 

Για τους πολλούς θεωρείται ο πιο υποτιμημένος ποδοσφαιριστής στον κόσμο. Ο Ζινεντίν Ζινεντάν όμως τον χαρακτήρισε ως τον καλύτερο Γάλλο επιθετικό όλων των εποχών. Στο ματς κόντρα στη Μαγιόρκα, ο Μπενζεμά έφτασε τα 411 γκολ στη συλλογική του καριέρα. Έγινε ο κορυφαίος Γάλλος σκόρερ όλων των εποχών αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον μυθικό Τιερί Ανρί. 

Το 2009 όταν μεταγράφηκε στη Ρεάλ, μαζί με τον Κριστιάνο Ρονάλντο χρειάστηκε να κάνει ένα βήμα πίσω όσον αφορά τον ρολο του. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι τις 9 σεζόν που ο Πορτογάλος σούπερ σταρ έμεινε στη Μαδρίτη, πήρε το Όσκαρ του δεύτερου ανδρικού ρόλου.

Με τον Μπενζεμά και τον Κριστιάνο Ρονάλντο στη γραμμή κρούσης η Ρεάλ κατέκτησε τέσσερα Τσάμπιονς Λιγκ, τρία μάλιστα σερί χτίζοντας ένα εξαιρετικό σύνολο. «Όταν ο Ρονάλντο έπαιξε στη Ρεάλ σκόρερ 50-60 γκολ κάθε σεζόν» είπε ο Μπενζεμά στο «France Football» τον Ιανουάριο.

«Έτσι λοιπόν έπρεπε να προσαρμοστώ στη νέα πραγματικότητα. Έπρεπε να του δίνω χώρο στο γήπεδο. Όταν έφυγε αυτό άλλαξε. Ήταν η δική μου σειρά να σκοράρω και να μοιράζω ασίστ» συμπλήρωσε ο Γάλλος επιθετικός.

Με την αποχώρηση του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Καρίμ Μπενζεμά πρόσφερε ότι μόνο γκολ αλλά και τελικές πάσες στους συμπαίκτες μου. Μέχρι στιγμής έχει 11 ασίστ στο πρωτάθλημα και βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους στην κατηγορία αυτή. 

Ο Μπενζεμά είναι πλέον τρίτος σκόρερ όλων των εποχών της Ρεάλ Μαδρίτης με 316 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Γάλλος είναι πίσω από τον Κριστιάνο Ρονάλντο που είναι στην κορυφή της συγκεκριμένης λίστας με 450 τέρματα και τον εμβληματικό Ραούλ με 323 γκολ. 

«Πέρα από τα στατιστικά, εκτός από το γεγονός ότι σημειώνω περισσότερα γκολ δε βλέπω ότι έχει αλλάξει το ποδόσφαιρο που παίζω» σχολίασε ο Μπενζεμά. «Είμαι ο ίδιος παίκτης. Κινούμαι, δημιουργώ, παίζω με μία επαφή. Δεν παίρνουμε τον χρόνο αυτή την περίοδο να δούμε τι κάνει ο κάθε παίκτης στο γήπεδο, μόνο ποιος σκοράρει. Την επόμενη μέρα τον βλέπουμε ως τον καλύτερο. 

Κάτι τέτοιο συμβαίνει και σε μένα. Αν δεν παίξω καλά σε ένα ματς αλλά σκοράρω όλοι με βλέπουν ως τον καλύτερο» είπε ο Μπενζεμά σε συνέντευξή του στο «France Football» όταν και αναδείχτηκε κορυφαίος Γάλλος ποδοσφαιριστής του 2021.

«Ο Καρίμ Μπενζεμά βελτιώνεται κάθε ημέρα σαν το καλό κρασί. Είναι όλο και πιο ηγετική μορφή στην ομάδα και στον όμιλο και νομίζω ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη διαφορά. Δείχνει περισσότερο την προσωπικότητά του, ξέρει ότι είναι πολύ σημαντικός για εμάς και είναι παράδειγμα για όλους» είπε ο Κάρλο Αντσελότι, προπονητής της Ρεάλ μετά τη νίκη της ομάδας του στο Λονδίνο με χατ τρικ του Γάλλου. 

Με τις φετινές του επιδόσεις, δεν είναι λίγοι που θέτουν τον Γάλλο φορ ως υποψήφιο για να παραλάβει τη «Χρυσή Μπάλα». Από την στιγμή μάλιστα που ο Λιονέλ Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο, που μονοπωλούσαν το βραβείο τα τελευταία χρόνια έχουν αγωνιστική κάμψη όλα είναι πιθανά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή