Νεκροί δύο πρώην αθλητές της Ουκρανίας

Νεκροί δύο πρώην αθλητές της Ουκρανίας

Η ομοσπονδία βόλεϊ της Ρωσίας προσφεύγει στο CAS για την αφαίρεση του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βαρύ είναι στον χώρο του αθλητισμού το αποτύπωμα της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Δύο παλαιοί πρωταθλητές της Ουκρανίας προστέθηκαν στη λίστα των θυμάτων του πολέμου, ενώ η Ρωσία θα διεκδικήσει αποζημίωση πολλών εκατομμυρίων ευρώ για την αφαίρεση του παγκοσμίου πρωταθλήματος βόλεϊ. Στο μεταξύ, η χώρα μας θα φιλοξενήσει 12 διακεκριμένους Ουκρανούς αθλητές και αθλήτριες στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά.

Ο Γεβχέν Ομπεντίνσκι, ένας από τους πιο διάσημους πολίστες της Ουκρανίας, σκοτώθηκε στη Μαριούπολη. Υπήρξε αρχηγός της εθνικής Ουκρανίας και κατάφερε να επιζήσει παρότι είχε όγκο στον εγκέφαλο. Ο πατέρας του ήταν εθνικός προπονητής και αυτός ανακοίνωσε τον θάνατο του 37χρονου γιου του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Ο παλαιός αρχηγός της εθνικής ομάδας ράγκμπι της Ουκρανίας Ολέκσι Τσίμπκο, και πρώην δήμαρχος της Σμέλας, σκοτώθηκε σε μάχη κοντά στην πόλη Μπούτσα.

Eν τω μεταξύ, η ομοσπονδία βόλεϊ της Ρωσίας θα προσφύγει στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS) προκειμένου να διεκδικήσει από την παγκόσμια περισσότερα από 70 εκατομμύρια ευρώ ως αποζημίωση για την αφαίρεση του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Η διοργάνωση είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί από τις 26 Αυγούστου έως τις 11 Σεπτεμβρίου σε δέκα πόλεις της Ρωσίας.

Οι διοργανωτές του Μαραθωνίου της Βοστώνης (18/4) ανακοίνωσαν ότι δεν θα δεχθούν συμμετοχές από πολίτες με ρωσική ή ουκρανική υπηκοότητα. Στο μεταξύ, η Παγκόσμια Ενωση Συμμετασχόντων στους Ολυμπιακούς Αγώνες εξέφρασε τις επιφυλάξεις της σε ό,τι αφορά τους αποκλεισμούς αθλητών από διεθνείς διοργανώσεις.

Η Ελλάδα θα φιλοξενήσει 12 πρωτοκλασάτους αθλητές και αθλήτριες του στίβου από την Ουκρανία στους ξενώνες του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά. Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λ. Αυγενάκης ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα και έδωσε εντολή να ετοιμαστούν έξι δίκλινοι ξενώνες για τη φιλοξενία της ομάδας.

Οι Ουκρανοί αθλητές και αθλήτριες θα προετοιμαστούν στη χώρα μας ενόψει των διεθνών υποχρεώσεων του ανοικτού στίβου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή