Τα σενάρια τίτλου στο βόλεϊ ανδρών

Τα σενάρια τίτλου στο βόλεϊ ανδρών

Δύο αγωνιστικές έχουν μείνει από την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Λίγκας των ανδρών και, όπως όλα δείχνουν, ο τίτλος θα κριθεί ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται και μαθηματικά εκτός τροπαίου, ενώ ο Φοίνικας Σύρου θα χρειαστεί ένα… θαύμα

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο αγωνιστικές έχουν μείνει από την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Λίγκας των ανδρών και, όπως όλα δείχνουν, ο τίτλος θα κριθεί ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται και μαθηματικά εκτός τροπαίου, ενώ ο Φοίνικας Σύρου θα χρειαστεί ένα… θαύμα.

Η νίκη του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ στην Πυλαία με 3-2 στέρησε από τους «ασπρόμαυρους» τις… μαθηματικές ελπίδες, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» είχαν απώλεια ενός βαθμού. Ο Παναθηναϊκός νίκησε την Κηφισιά με 3-0 και οδηγεί την κούρσα με 31 βαθμούς. Ακολουθεί ο Ολυμπιακός με 28 και ο Φοίνικας ΟΝΕΧ με 26. Στις 21 Απριλίου ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό. Εάν οι «πράσινοι» υπερισχύσουν με «καθαρή» νίκη τότε θα κατακτήσουν τον τίτλο. Σε περίπτωση που ηττηθούν με 3-1 ή με 3-0, τότε θα πρέπει να νικήσουν τον Φοίνικα (27.4) με 3-0 ή 3-1. Το «τριφύλλι» όμως μπορεί να πάρει τον τίτλο και με δύο ήττες (2-3) διότι σε ισοβαθμία με τον Ολυμπιακό μετράνε τα αποτελέσματα της Β΄ φάσης και ο ΠΑΟ υπερτερεί.

Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να νικήσει τον Παναθηναϊκό με 3-0 και η διαφορά στους πόντους να είναι μεγαλύτερη από 26, κάτι εξαιρετικά δύσκολο. Εάν νικήσει με 3-0 ή 3-1 θα πρέπει και ο Φοίνικας να πάρει δύο σετ από τους «πράσινους», ενώ εάν υπερισχύσει με 3-2 τότε οι «Πειρατές» θα πρέπει να κερδίσουν με 3-0 ή 3-1 τον ΠΑΟ.

Ο Φοίνικας θα πρέπει να πάρει «καθαρές» νίκες από ΠΑΟΚ και ΠΑΟ και να ηττηθούν ο Παναθηναϊκός από τον Ολυμπιακό και οι «ερυθρόλευκοι» από την Κηφισιά.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή