Ισχνό προβάδισμα παρά τις ευκαιρίες

Ισχνό προβάδισμα παρά τις ευκαιρίες

Σαν τη γάτα με το ποντίκι έπαιξε τη Λαμία ο Παναθηναϊκός και αυτό που πήρε τελικά ήταν το ελάχιστο με βάση τις πολλές και μεγάλες ευκαιρίες του! Η νίκη του με 1-0 στη «ζεστή» Λεωφόρο τού δίνει, βέβαια, καθαρό προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σαν τη γάτα με το ποντίκι έπαιξε τη Λαμία ο Παναθηναϊκός και αυτό που πήρε τελικά ήταν το ελάχιστο με βάση τις πολλές και μεγάλες ευκαιρίες του! Η νίκη του με 1-0 στη «ζεστή» Λεωφόρο τού δίνει, βέβαια, καθαρό προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, αλλά η διαφορά του ενός μόνο γκολ αφήνει ανοικτή τη ρεβάνς κι ας έχει η Λαμία στραμμένη την προσοχή της περισσότερο στη μάχη της παραμονής στη Σούπερ Λίγκα. Κι επειδή στον θεσμό του Κυπέλλου στη χώρα μας εξακολουθεί να υπάρχει το πλεονέκτημα του εκτός έδρας γκολ, οι «πράσινοι» θα ψάξουν στη ρεβάνς αυτό το πολύτιμο τέρμα που θα ισχυροποιήσει τη θέση τους και θα τους επιτρέψει να φτάσουν χωρίς άλλα χτυποκάρδια μέχρι τον τελικό.

Αυτό θα μπορούσαν να το εξασφαλίσουν από χθες εάν αξιοποιούσαν έστω άλλη μία από τις (σε διψήφιο αριθμό) τεράστιες ευκαιρίες που δημιούργησαν, πέρα απ’ αυτή του 19΄ με το υπέροχο γκολ του Ιωαννίδη μετά την ασίστ του Κώτσιρα. Κάποιες χάθηκαν από χαλαρότητα ή κακοδαιμονία, κάποιες άλλες λόγω του εξαιρετικού Σαράνοφ και μία λόγω του διαιτητή Σιδηρόπουλου και των υπευθύνων του VAR (Ευαγγέλου, Φωτόπουλος) που, περιέργως πώς, δεν είδαν πέναλτι σε οφθαλμοφανέστατο χέρι του Τζανετόπουλου στο 36΄.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Βιγιαφάνιες (72΄ Μαουρίσιο), Γκατσίνοβιτς (72΄ Καρλίτος), Αϊτόρ (80΄ Βιτάλ), Παλάσιος, Ιωαννίδης (85΄ Αλεξανδρόπουλος).

ΛΑΜΙΑ: Σαράνοφ, Προβυδάκης, Σαραμαντάς, Τζανετόπουλος, Μαζουλουξής (46΄ Σιμόν), Λούκας, Νούνιες, Μπεχαράνο (88΄ Γκέντζογλου), Ελευθεριάδης (70΄ Ρόμανιτς), Καραμάνος (62΄ Μανούσος), Ταϊρόν (70΄ Τζανδάρης).

Ο άλλος ημιτελικός γίνεται απόψε (19.30), με τον ΠΑΟΚ να φιλοξενεί στην Τούμπα τον Ολυμπιακό, σε μια μονομαχία που θα επαναληφθεί άλλες… τρεις φορές (τις δύο για το πρωτάθλημα) μέχρι τις 14 Μαΐου! Κοινό χαρακτηριστικό είναι ότι και οι δύο βρίσκονται σε κακό φεγγάρι, με τους γηπεδούχους να προέρχονται από τέσσερις συνεχόμενες ήττες και τους φιλοξενούμενους από τρία σερί παιχνίδια χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα, με τελευταίο αυτό που έχασαν στη Λεωφόρο.

Και αν στο πρωτάθλημα η μεγάλη βαθμολογική διαφορά αποφορτίζει εν πολλοίς την πίεση, αυτό δεν ισχύει απόψε, μιας και στο τέλος της διαδρομής υπάρχει ένα τρόπαιο που διεκδικείται επί ίσοις όροις. Ούτε ο Λουτσέσκου ούτε ο Μαρτίνς αντιμετώπισαν προβλήματα της τελευταίας στιγμής, με τον τελευταίο να έχει πάρει στην αποστολή τον Μαντί Καμάρα χωρίς να δώσει συνέχεια στο πειθαρχικό του παράπτωμα πριν από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αλλά και τους Κούντε, Λόπες, που καιρό τώρα δεν υπολογίζονται.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή