Πρωταθλητής ξανά ο ΠΑΟ

Νίκησε 3-1 τον Ολυμπιακό στου Ρέντη και πανηγύρισε τον τίτλο στο βόλεϊ

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία στροφή πριν από την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και ύστερα από μια αναμέτρηση αντάξια της ιστορίας των δύο ομάδων, ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Ολυμπιακό, στου Ρέντη, με 3-1 (27-29, 23-25, 25-23, 21-25) και κατέκτησε τον τίτλο στην ανδρική Λίγκα του βόλεϊ. Είναι ο 20ός αναγνωρισμένος τίτλος του συλλόγου, τον οποίο κατέκτησε με σύνολο παικτών που βασιζόταν στην ομαδικότητα και όχι στο υψηλό μπάτζετ.

Η κρισιμότητα της αναμέτρησης είχε ως αποτέλεσμα να αρχίσει το σετ με τους παίκτες και των δύο ομάδων να κάνουν αρκετά λάθη. Μέχρι το 14-14 πήγαιναν «χέρι χέρι» και σε εκείνο το σημείο μια διπλή μπαλιά σε Πρωτοψάλτη και μια λάθος πάσα του Γιάκομπσεν βοήθησαν τους «ερυθρολεύκους» να «χτίσουν» μια διαφορά πέντε πόντων (19-15). Οι «πράσινοι» όμως βελτιώθηκαν στο μπλοκ και στην επίθεση, μείωσαν τη διαφορά και ισοφάρισαν με 23-23. Η συνέχεια του σετ πρόσφερε εντυπωσιακό θέαμα στους φίλους του βόλεϊ, με τους παίκτες του Δημήτρη Ανδρεόπουλου να κάνουν το κομβικό 1-0.

Ανάλογη ήταν η εικόνα και στο δεύτερο σετ. Κανένας από τους δύο αντιπάλους δεν κατάφερε να πάρει σημαντική διαφορά και το 2-0 του Παναθηναϊκού κρίθηκε στους τελευταίους πόντους, αλλά και σε ένα καθοριστικό τάιμ άουτ του Δημήτρη Ανδρεόπουλου, όταν το σκορ ήταν 24-23 υπέρ της ομάδας του. Με το 2-0 οι «πράσινοι» είχαν κάνει το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του τίτλου.

Στο τρίτο σετ, οι παίκτες του Ολυμπιακού, εκμεταλλευόμενοι το καλό σερβίς και τα λάθη των αντιπάλων τους, κατάφεραν να υπερισχύσουν μειώνοντας σε 1-2. Στο τέταρτο σετ, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν ακόμα και με έξι πόντους (21-15) αλλά ένα φιλέ του Ρανγκέλ, μια διπλή μπαλιά του υιού Ανδρεόπουλου και ένα λανθασμένο πλασέ του ίδιου παίκτη έβαλαν και πάλι τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι (19-21). Τα λάθη όμως των γηπεδούχων, και ιδιαίτερα του Τέπαν, βοήθησαν στη διεύρυνση της διαφοράς και ο Παναθηναϊκός κατέκτησε τον τίτλο.

Στην αναμέτρηση Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ – ΠΑΟΚ, η ομάδα της Θεσσαλονίκης νίκησε με 3-1 σετ (25-24, 25-22, 22-25, 25-21). Ο Μίλωνας υπερίσχυσε της Κηφισιάς με 3-0 (25-23, 25-21, 25-21).

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή