Champions League: Πανδαισία ποδοσφαίρου στο Μάντσεστερ

Champions League: Πανδαισία ποδοσφαίρου στο Μάντσεστερ

Η Σίτι επικράτησε της Ρεάλ Μαδρίτης με 4-3 – Σήμερα η Λίβερπουλ φιλοξενεί τη Βιγιαρεάλ στον άλλον ημιτελικό.

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτό δεν ήταν ποδόσφαιρο, αλλά ένας πίνακας ζωγραφικής με καμβά τον αγωνιστικό χώρο του «Ετιχαντ», όπου στον πρώτο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ Μάντσεστερ Σίτι και Ρεάλ πρόσφεραν το καλύτερο παιχνίδι της διοργάνωσης. Το τέλος του βρήκε νικητές τους Αγγλους με 4-3, οι οποίοι πήραν ένα μικρό προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στο «Μπερναμπέου», όμως η «βασίλισσα» απέδειξε ξανά ότι είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει. Οι «Πολίτες» προηγήθηκαν με 2-0 μέσα σε δέκα λεπτά (Ντε Μπρόινε 2΄, Ζεσούς 11΄), όμως ο Μπενζεμά μείωσε σε 2-1 στο 31΄. Η Σίτι ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο με γκολ (Φόντεν 53΄), με τον Βινίσιους να απαντάει μέσα σε δύο λεπτά. Στο 74΄ ο Σίλβα έκανε το 4-2, αλλά ο Μπενζεμά στο 81΄ με εκτέλεση πέναλτι α λα Πανένκα διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, κρατώντας στη μάχη της πρόκρισης τη Ρεάλ.

Στον αποψινό, δεύτερο ημιτελικό η Λίβερπουλ φιλοξενεί στο «Ανφιλντ» την κάτοχο του Γιουρόπα Λιγκ, Βιγιαρεάλ, που έφτασε έως την τετράδα του Τσάμπιονς Λιγκ «καθαρίζοντας» τις Γιουβέντους και Μπάγερν.

Μπορεί στα χαρτιά οι «Ρεντς» να είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί, όμως το «κίτρινο υποβρύχιο» δεν θα επισκεφθεί για τουρισμό την πόλη όπου γεννήθηκε το όνομά του, στους στίχους των «Μπιτλς». «Δεν πάμε εκεί για να χαζέψουμε το “Ανφιλντ”», διαβεβαίωσε ο Φρανσίς Κοκελέν της Βιγιαρεάλ. Ο προπονητής των Ισπανών, Ουνάι Εμερι, μετρ των νοκ-άουτ αναμετρήσεων, έχει αμφίβολο τον Ζεράρ Μορένο και εκτός τον Γέρεμι Πίνο, ενώ από τη Λίβερπουλ θα απουσιάσει ο Ρομπέρτο Φιρμίνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή