Η γιορτή της ποδηλασίας κάτω από τον Τοίχο των Εθνών

Η γιορτή της ποδηλασίας κάτω από τον Τοίχο των Εθνών

Σε ένα απέραντο ποδηλατοδρόμιο είχε μετατραπεί χθες το Ολυμπιακό Κέντρο των Αθηνών.

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ένα απέραντο ποδηλατοδρόμιο είχε μετατραπεί χθες το Ολυμπιακό Κέντρο των Αθηνών. Η εκκίνηση της 2ης ΕΤΑΠ του «ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδος» μετέτρεψε το ολυμπιακό συγκρότημα σε μια γιορτή της ποδηλασίας και 133 ποδηλάτες από 26 χώρες ξεκίνησαν από τον Τοίχο των Εθνών με προορισμό την πανέμορφη Ιτέα. Κορυφαίοι Eλληνες και ξένοι ποδηλάτες δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την αναβίωση της διοργάνωσης, η οποία προβάλλει τη χώρα στο εξωτερικό.

Από νωρίς χθες το πρωί ο χώρος γύρω από το ΟΑΚΑ είχε γεμίσει από τα συνοδευτικά αυτοκίνητα των ποδηλατικών ομάδων και εκατοντάδες φίλους του αθλητισμού που βρέθηκαν στο μεγαλύτερο αθλητικό κέντρο της Ελλάδας προκειμένου να θαυμάσουν από κοντά τους «αστέρες» των δύο τροχών. Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης μαζί με τον πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Τζέφρι Πάιατ, την πρέσβειρα της Σλοβακίας Ιβέτα Χρίτσοβα, τον πρέσβη της Νορβηγίας Φροντ Οβερλαντ Αντερσεν, την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα, τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Αμυρά, την υφυπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη, τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρο Καπράλο και τον παγκόσμιο πρωταθλητή της ποδηλασίας Μαρκ Κάβεντις παρακολούθησαν το «ζέσταμα» των αθλητών της ποδηλασίας και την εκκίνηση.

«Η διοργάνωση αποτελεί γιορτή για το ποδήλατο, μια γιορτή που προβάλλει και διαφημίζει τη χώρα μας σε όλο τον κόσμο. Από την Κρήτη που έγινε η εκκίνηση, συνεχίσαμε στο ΟΑΚΑ, μετά Ιτέα, Θεσσαλία και θα καταλήξουμε στην Ηπειρο. Ολη η Ελλάδα μια αθλητική γιορτή», δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Ιδιαίτερος ενθουσιασμός επικρατεί στην ποδηλατική οικογένεια της χώρας, καθώς ύστερα από δέκα χρόνια η κορυφαία ελληνική διοργάνωση ποδηλασίας δρόμου πήρε και πάλι εκκίνηση. «Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια σε όλους αυτούς που ονειρεύτηκαν την εκκίνηση και στον κ. Αυγενάκη που την πραγματοποίησε. Το ταξίδι στην Κρήτη ήταν λίγο δύσκολο αλλά όλα ήταν καλά διοργανωμένα», δήλωσε στην «Κ» ο Περικλής Ηλίας και ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης πρόσθεσε: «Ολα είναι εξαιρετικά. Ως Κρητικός ευχαριστήθηκα τη διαδρομή στην Κρήτη. Για εμάς τους ποδηλάτες ήταν όνειρο η αναβίωση του Γύρου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή