Τα ταλέντα του παγκόσμιου τένις «έλαμψαν» στο Τατόι

Τα ταλέντα του παγκόσμιου τένις «έλαμψαν» στο Τατόι

Τα μελλοντικά αστέρια του παγκόσμιου τένις βρέθηκαν για λίγες ημέρες στο Τατόι προκειμένου να λάβουν μέρος σε ένα τουρνουά για παιδιά που είχε στόχο την ανάδειξη των πιο ταλαντούχων.

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα μελλοντικά αστέρια του παγκόσμιου τένις βρέθηκαν για λίγες ημέρες στο Τατόι προκειμένου να λάβουν μέρος σε ένα τουρνουά για παιδιά που είχε στόχο την ανάδειξη των πιο ταλαντούχων. Στη διοργάνωση αγωνίστηκαν 48 αγόρια και κορίτσια έως 12 ετών, ενώ αναφορά στο τουρνουά έκαναν κορυφαία διεθνή μέσα όπως οι «New York Times».

Το πρώτο προεφηβικό τουρνουά τένις «Future Stars Invitational» διοργάνωσε η εταιρεία IMG προκειμένου να δει για πρώτη φορά εν δράσει τους μελλοντικούς αστέρες και να αποφασίσει σε ποιους αξίζει να επενδύσει. Στόχος της εταιρείας ήταν να ανιχνεύσει έγκαιρα τα νέα ταλέντα πριν αυτά λάμψουν στο παγκόσμιο στερέωμα ή πριν τα επιλέξουν οι αντίπαλοι μάνατζερ.

Οσοι φίλοι του τένις βρέθηκαν στο «Τατόι Club» είχαν την ευκαιρία να δουν αγώνες με ιδιαίτερο θέαμα και νεαρούς τενίστες που στοχεύουν στη διάκριση. Μεταξύ άλλων αγωνίστηκε ο Τίοντορ Νταβίντοφ που έχει γίνει γνωστός στον χώρο του αθλήματος διότι παίζει μόνο με το φόρχαντ. Ο 12χρονος Βούλγαρος νίκησε τον αδελφό του Κάρλος Αλκαράθ, Χάιμε, με 6-1, 6-0.

Με επιτυχία στέφθηκε το τουρνουά της IMG, στο οποίο έγινε αναφορά από κορυφαία ΜΜΕ, όπως οι New York Times.

Ο 10χρονος Ραφαήλ Παγώνης ήταν ο νεότερος αθλητής του τουρνουά και με τις εμφανίσεις του έδειξε ότι δίκαια πήρε μία θέση σε αυτή τη γιορτή του τένις.

«Κανένας δεν ήθελε να διεξαγάγει τουρνουά για 11χρονα και 12χρονα. Και εγώ θα προτιμούσα να περιμένω, αλλά ο ανταγωνισμός μάς οδήγησε σε αυτή τη λύση», εξήγησε στους «New York Times» ο Μαξ Αϊζενμπαντ, επικεφαλής του τμήματος αντισφαίρισης της IMG. Η εταιρεία εκτός από τους αγώνες πρόσφερε στα παιδιά μία εβδομάδα προετοιμασίας αλλά και σεμινάρια από τις Ενώσεις Επαγγελματιών Τενιστών (ΑΤΡ, WTA) και κορυφαίες αθλητικές εταιρείες, ενώ όσα παιδιά κρίθηκε ότι διαθέτουν δυνατότητες εξέλιξης μπήκαν στο… στόχαστρο για το πολυπόθητο συμβόλαιο που θα τους προσφέρει υποτροφίες, προετοιμασίες και, φυσικά, δόξα και χρήματα. Οι αθλητές που ξεχώρισαν θα προσκληθούν στο πρωτάθλημα «Eddie Herr International Junior Championship», στο οποίο παίρνουν μέρος τενίστες έως 14 ετών και διεξάγεται από την ακαδημία IMG στη Φλόριντα.

Το Τατόι επελέγη χάρη στο εύκρατο κλίμα της Αττικής, των εγκαταστάσεων και για την εμπειρία των δύο παγκόσμιων διοργανώσεων Fed Cup, Davis Cup. Φυσικά, ρόλο έπαιξε και το ότι δύο Ελληνες αθλητές, ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη, βρίσκονται ανάμεσα στους κορυφαίους τενίστες του κόσμου και διαφημίζουν τη χώρα μας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή