Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ματώνοντας για τη νίκη

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ματώνοντας για τη νίκη

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο οδηγεί τους Μπακς στη σειρά των ημιτελικών της Ανατολής με αντίπαλο τους Μπόστον Σέλτικς

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Μπακς ήταν με την πλάτη στον τοίχο στον πέμπτο ημιτελικό της Ανατολής απέναντι στους Μπόστον Σέλτικς. Όλα έδειχναν ότι οι Κέλτες θα έκαναν το 3-2 και θα έπαιρναν το πάνω χέρι για την πρόκριση στους τελικούς της περιφέρειας.

Όλα αυτά πριν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πει την τελευταία του λέξη. Ο Έλληνας σούπερ σταρ είναι ο κορυφαίος παίκτης του κόσμου και το δείχνει και με τους αγώνες που κάνει στα πλέι οφ του NBA.

Ο «Greek Freak» είναι πρώτος σκόρερ στην τελική φάση με μέσο όρο 31.1 πόντους. Βρίσκεται ακόμη στην τέταρτη θέση των κορυφαίων ριμπάουντερ με 13 μέσο όσο ανά παιχνίδι, ενώ είναι πέμπτος στις ασίστ με 6.6 μέσο όρο.

Όμως ο αθλητισμός δεν είναι μόνο αριθμοί. Είναι η ψυχή, η αυταπάρνηση, το πνεύμα νικητή που επιδεικνύει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σε όλη τη σειρά με τους Μπόστον Σέλτικς.

Απέναντι στην ομάδα με το καλύτερο αμυντικό ρεκόρ, οι πρωταθλητές δεν ήταν φαβορί. Με τους Σέλτικς να έχουν και το πλεονέκτημα έδρας, λίγοι πίστευαν ότι η ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο θα καταφέρει να πάρει την πρόκριση στους τελικούς.

Όμως τώρα πια, μετά τη νίκη τους στο πέμπτο ματς στο θρυλικό TD Garden, οι πρωταθλητές απάντησαν με τον πιο ηχηρό τρόπο σε όσους τους είχαν ξεγραμμένους.

Στο πέμπτο ματς της σειράς οι Μπακς έκαναν ένα μικρό μπασκετικό θαύμα. Τα «ελάφια» έχαναν με 14 πόντους στην τέταρτη περίοδο αλλά έχοντας ως ηγέτη τον Γιάννη Αντετοκούνμπο πέτυχαν κάτι που φάνταζε ακατόρθωτο.

Ο Έλληνας σούπερ σταρ σημείωσε 40 πόντους, μάζεψε 11 ριμπάουντ, και είχε 3 ασίστ, 1 τάπα, 1 κλέψιμο σε 40 λεπτά που έμεινε στο παρκέ. Το δικό του τρίποντο άλλωστε, με το σκορ στο 105-99, έδωσε το έναυσμα για την τελική αντεπίθεση και την ανατροπή με ένα λεπτό να απομένει για τη λήξη του αγώνα.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήθελε να νικήσει. Αρνήθηκε να χάσει και το έδειξε με το ίδιο του το αίμα. Η εικόνα με το ματωμένο του πρόσωπο μετά από μία σύγκρουση με τον Κόνατον έκανε τον γύρο του κόσμου. Όμως συνέχισε να παίζει. Ήθελε να νικήσει, και θα κατέθετε ό,τι είχε στο παρκέ.

«Δεν ξέρω πως έγινε. Ήμουν στο παρκέ και λέω ‘τι έγινε τώρα;’ Σηκώθηκα και συνειδητοποίησα ότι κάτι έσταζε από το πρόσωπό μου και ήταν αίμα. Δεν ξέρω ποιος το έκανε αλλά δεν με νοιάζει. Με κάνει να φαίνομαι ωραίος. Κάνω πλάκα» είπε για το χτύπημά του στο πρόσωπο μετά το ματς

Ακόμη κι όταν μάτωσε κυριολεκτικά, έμεινε στο παρκέ. Δεν έχει μάθει να αφήνει κάτι στη μέση. Με συμπαραστάτες τον Πόρτις και τον Χόλιντεϊ οι Μπακς πήραν τη νίκη. Έχουν πια το πάνω χέρι σε μία σειρά που χάρισε σπουδαία παιχνίδια και μεγάλες στιγμές του φίλους του αθλήματος.

«Νιώθουμε ωραία αλλά δεν μπορούμε να το πάρουμε πάνω μας, έχουμε ακόμα παιχνίδια. Θέλουμε να παίζουμε καλό μπάσκετ. Πρέπει απλά να συνεχίζουμε και να μείνουμε προσγειωμένοι. Η δουλειά δεν έχει τελειώσει» είπε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μετά το μπρέικ με τη σειρά να μεταφέρεται πλέον στο Μιλγουόκι.

Το μομέντουμ πια βρίσκεται στα χέρια των Μπακς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή