Σε «περιδίνηση» η ΑΕΚ

Εντονοι τριγμοί στην Ενωση μετά το φιάσκο στο «Βικελίδης» – Οπαδοί στα γραφεία

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μυθική ανατροπή του Αρη στο ντέρμπι με την ΑΕΚ έκλεισε με εμφατικό τρόπο και την τελευταία σημαντική εκκρεμότητα της Σούπερ Λιγκ 1, μία αγωνιστική πριν από το φινάλε. Σε μια καταπρόσωπο μονομαχία που έκρινε το τελευταίο εισιτήριο για το Conference League, ο νικητής του «κιτρινόμαυρου» ντέρμπι θα εξασφάλιζε και μαθηματικά την ευρωπαϊκή του έξοδο, ενώ με ισοπαλία όλα θα κρίνονταν σήμερα σε ΟΑΚΑ και Γιάννινα. Η ΑΕΚ έμοιαζε έτοιμη για τη μεγάλη απόδραση όταν προηγήθηκε 2-0, αλλά τα τρία απανωτά κτυπήματα του Αρη από το 78΄ και μετά έφεραν τούμπα την κατάσταση και τον οδήγησαν σε μια ανατροπή που θα μνημονεύεται για χρόνια από τους οπαδούς του.

Οι πρώτες αντιδράσεις στην ΑΕΚ ήταν μια «καυτή», αλλά χωρίς ακρότητες υποδοχή της αποστολής σε αεροδρόμιο και Σπάτα, ενώ χθες περίπου 30 άτομα –οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας– συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της ΠΑΕ και ήρθαν σε επαφή με κάποια στελέχη, τονίζοντας ότι περιμένουν μέχρι το βράδυ να έχουν στείλει όλοι τις παραιτήσεις τους στον Δημήτρη Μελισσανίδη και να επιμείνουν σε αυτές, ακόμη κι αν δεν γίνουν δεκτές.

Οι επόμενες κινήσεις θα φανούν σύντομα σε πιο υψηλό επίπεδο, καθώς με την πρόσληψη του Ματίας Αλμέιδα θα αρχίσει να υλοποιείται άμεσα ο σχεδιασμός ενόψει της επόμενης περιόδου, με το ερωτηματικό εάν θα περιλαμβάνονται σε αυτόν οι Παπαδημητρίου – Κονέ και ορισμένα από τα «βαριά ονόματα» της ομάδας που βρίσκονται στο επίκεντρο της κριτικής.

Επειτα απ’ όλα αυτά, η αυλαία της Σούπερ Λιγκ θα πέσει σήμερα χωρίς κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον, με τα πάντα να έχουν κριθεί στην κορυφή του πρωταθλήματος από την προτελευταία αγωνιστική. Ουσιαστικά, το μόνο που παίζεται στο σημερινό πρόγραμμα της 10ης και τελευταίας αγωνιστικής των πλέι οφ είναι το γόητρο της 2ης θέσης, η οποία θα κριθεί στο ντέρμπι της Τούμπας, ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός. Θα την κατακτήσει ο νικητής του ντέρμπι, όποιος κι αν είναι αυτός, ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας θα προκύψει τριπλή ισοβαθμία εάν ο Αρης νικήσει στα Γιάννενα, με τη σειρά κατάταξης στο σενάριο αυτό να είναι Αρης, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ. Σε περίπτωση απλής ισοβαθμίας ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού, το πλεονέκτημα το έχει η ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Σήμερα πέφτει η αυλαία της Σούπερ Λιγκ 1 με την τελευταία αγωνιστική, η οποία δεν θα κρίνει κάτι.

Ολα αυτά έχουν μικρή σημασία, καθώς το μόνο σημαντικό παιχνίδι που απομένει σε επίπεδο κορυφής είναι ο τελικός του Κυπέλλου, Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ (εξαντλήθηκαν μέσα σε λίγες ώρες τα «πράσινα» εισιτήρια που διατέθηκαν ηλεκτρονικά), ο οποίος πέρα από έναν τίτλο ίσως προσφέρει στον νικητή και έναν προκριματικό γύρο λιγότερο στο Conference League. Γι’ αυτό και οι δύο προπονητές αναμένεται να ξεκουράσουν παίκτες στο αποψινό ραντεβού της Τούμπας, όπως θα γίνει τόσο στο ΟΑΚΑ όπου η ΑΕΚ υποδέχεται στον Ολυμπιακό, όσο και στα Γιάννενα όπου ο ΠΑΣ φιλοξενεί τον Αρη, με κοινή σέντρα και στα τρία αυτά παιχνίδια τις 20.00.

Η αυλαία των πλέι άουτ του πρωταθλήματος έπεσε από την περασμένη Κυριακή, χωρίς πινελιές αγωνίας, καθώς όλα είχαν κριθεί από την προηγούμενη αγωνιστική. Ο Απόλλων τερμάτισε τελευταίος και υποβιβάστηκε, ενώ η Λαμία θα διεκδικήσει κόντρα στη Βέροια τη μία θέση στη μεγάλη κατηγορία.

• Πενήντα εννέα μέλη του Ερασιτέχνη ΠΑΟ ζητούν ακύρωση της σημερινής επικύρωσης της απόφασης της Διπλής Ανάπλασης από το Εφετείο Αθηνών, υποστηρίζοντας ότι το πρότζεκτ του Βοτανικού έπρεπε να υπερψηφιστεί από τα 2/3 του συνόλου των μελών και όχι των ψηφισάντων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή