Διευθετήθηκε το θέμα του Κλειστού του ΟΑΚΑ

Διευθετήθηκε το θέμα του Κλειστού του ΟΑΚΑ

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην άμεση κατασκευή μιας νέας εγκατάστασης εντός του ολυμπιακού συγκροτήματος, η οποία θα χρησιμοποιείται για προπονήσεις και αγώνες ξιφασκίας, ως έδρα των εθνικών ομάδων χάντμπολ ανδρών και γυναικών και φυσικά για διεθνείς διοργανώσεις γυμναστικής, τσιρλίντινγκ κ.λπ. θα προχωρήσει η κυβέρνηση. Ετσι, η παραχώρηση του Κλειστού του ΟΑΚΑ στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός δεν θα αφήσει κανένα άθλημα χωρίς «στέγη», ενώ το γήπεδο θα μπορεί να χρησιμοποιεί και η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

Η νέα εγκατάσταση θα είναι ένα κτίριο πολλαπλών χρήσεων, με προδιαγραφές για διεθνείς διοργανώσεις, που θα κατασκευαστεί σε μια έκταση 30 στρεμμάτων και αναμένεται να είναι έτοιμο σε ένα χρόνο.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης παρουσίασε το κυβερνητικό σχέδιο σε εκπροσώπους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, των ομοσπονδιών και της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, επήλθε συμφωνία και ξεπεράστηκε κάθε ένσταση που αφορούσε την παραχώρηση του Κλειστού για 49 χρόνια στους «πρασίνους».

«Στόχος της κυβέρνησης, του πρωθυπουργού και φυσικά δική μας ήταν και είναι η οποιαδήποτε συμφωνία παραχώρησης να μη δημιουργεί προβλήματα στα υπόλοιπα αθλήματα. Φροντίζουμε –και το αποδεικνύουμε καθημερινά– όλα τα αθλήματα χωρίς ουδεμία εξαίρεση», υπογράμμισε ο κ. Αυγενάκης.

Οι εκπρόσωποι της ΚΑΕ Παναθηναϊκός έκαναν λόγο για «μια ιστορική συμφωνία, καθώς το γήπεδο αποτελεί το βασικό θεμέλιο για την ανάπτυξη, τη βιωσιμότητα και τη λειτουργία του συλλόγου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή