Europa League, Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Ρέιντζερς 5-4 πεν (1-1 κ.α): Κούπα μετά από δράμα

Europa League, Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Ρέιντζερς 5-4 πεν (1-1 κ.α): Κούπα μετά από δράμα

Με τον Κέβιν Τραπ να είναι ο ήρωας του τελικού η Άιντραχτ Φρανκφούρτης κατέκτησε το Europa League κόντρα στη Ρέιντζερς στα πέναλτι

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον Κέβιν Τραπ να είναι ο ήρωας του τελικού η Άιντραχτ Φρανκφούρτης κατέκτησε το Europa League κόντρα στη Ρέιντζερς στα πέναλτι.

Αυτό ήταν το πρώτο Ευρωπαϊκό για τους Γερμανούς μετά το 1980. Η Άιντραχτ μετά τη φετινή κατάκτηση του τροπαίου θα αγωνιστεί τη νέα σεζόν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. 

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη επικίνδυνη επίσκεψη στην αντίπαλη εστία, με τους αμυντικούς της Άιντραχτ να διώχνουν προ του Αριμπό στο 4ο λεπτό. Στο 20’ ο Κνάουφ πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, πάτησε στην περιοχή αλλά νικήθηκε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Ένα λεπτό αργότερα οι Γερμανοί είχαν νέο σουτ αλλά ο ΜακΓκρέγκορ δεν ανησύχησε. Στο 26ο λεπτό οι Σκωτσέζοι απείλησαν με τον Αριμπό και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Κόστιτς έπιασε τρομερό βολέ αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από την εστία του τερματοφύλακα των Σκωτσέζων.

Στο 32ο λεπτό ο Κόστιτς είχε νέα καλή προσπάθεια αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου ο Τζακ βρήκε χώρο έξω από την περιοχή σούταρε αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τραπ.

Στο 49’ ο Λίντστρομ απείλησε για την Άιντραχτ όμως η μπάλα άλλαξε πορεία και έφυγε έξω από την εστία. Στο 52ο λεπτό η Ρέιντζερς ο Αρίμπο έστρωσε τον Κεν αλλά ο τελευταίος αστόχησε από πλεονεκτική θεση.

Πέντε λεπτά οι Σκωτσέζοι άνοιξαν το σκορ. Ο Τούτα γλίστρησε, η μπάλα έφτασε στον Αρίμπο που διάνυσε κάποια μέτρα και πλάσαρε ψύχραιμα τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Στο 67’ η Άιντραχτ απείλησε με τον Καμάντα. Δύο λεπτά αργότερα οι Γερμανοί ισοφάρισαν με τον Μπορέ. Ο Κολομβιανός μετά από παράλληλη μπαλιά του Κόστιτς, «τρύπωσε» ανάμεσα στα αντίπαλα στόπερ και με προβολή νίκησε τον ΜακΓκρέγκορ.

Οι δύο ομάδες έψαξαν το γκολ που θα τους έδινε την κούπα αλλά οι φάσεις ήταν λίγες και ο τελικός οδηγήθηκε στην παράταση. Οι δύο ομάδες δεν ήταν απειλητικές στο πρώτο 15λεπτο του έξτρα χρόνου.

Αντίθετα, τόσο η Άιντραχτ όσο και η Ρέιντζερς απείλησαν στο δεύτερο μέρος της παράτασης χωρίς όμως να καταφέρουν να βρουν δίχτυα. Στο 118’ οι τυπικά φιλοξενούμενοι έχασαν τεράστια ευκαιρία με τον Τραπ να αποκρούει με το πόδι το πλασέ του Κεν που ήταν απέναντι από το τέρμα. Στο 120’ ο τερματοφύλακας των Γερμανών έκανε νέα επέμβαση σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ταβερνιέ.

Ο τελικός οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι. Στη ρώσικη ρουλέτα ο Τραπ απέκρουσε το πέναλτι του Ράμσεϊ, οι παίκτες των Γερμανών ήταν απόλυτα εύστοχοι και η κούπα κατέληξε στην Άιντραχτ.

Η διαδικασία των πέναλτι

Ταβερνιέ 0-1 η Ρέιντζερς

Λεντζ 1-1

Ντέιβις 1-2

Χρούστιτς 2-2

Άρφιλντ 2-3

Καμάντα 3-3

Ράμσεϊ – απόκρουση Τραπ

Κόστιτς 4-3 η Άιντραχτ

Ρουφ 4-4

Μπορέ 5-4: Η Άιντραχτ κερδίζει το Europa League

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή