Μίτσιτς: «Περίμενα να μου κάνουν φάουλ»

Μίτσιτς: «Περίμενα να μου κάνουν φάουλ»

Τι είπε ο Μίτσιτς για τον ημιτελικό-θρίλερ με Ολυμπιακό και το τελευταίο σουτ

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολλές φορές ο τρόπος που χάνεις πονάει πιο πολύ από την ίδια την ήττα. Κι ο Ολυμπιακός θα παραμείνει με ένα πελώριο «γιατί» να αιωρείται στο «στρατόπεδό» του μετά το σουτ του Μίτσιτς στην εκπνοή και τον αποκλεισμό από την Εφές. Οι επιλογές του πάγκου των «ερυθρολεύκων» στην τελευταία άμυνα δημιούργησαν πλήθος ερωτημάτων, όμως η ιστορία έγραψε κι ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω.

Η ελληνική ομάδα ολοκληρώνει σήμερα το απόβραδο τη φετινή σεζόν στην Ευρωλίγκα μέσα από τον μικρό τελικό κόντρα στην Μπαρτσελόνα και, βλέποντας το ποτήρι σαφέστατα μισογεμάτο, θα στρέψει υποχρεωτικά την προσοχή της στα ελληνικά πλέι οφ και, έπειτα από αυτά, στη νέα χρονιά, ζυγίζοντας τα θετικά και τα αρνητικά προκειμένου να λάβει τις σωστές αποφάσεις.

Η Εφές, ύστερα από μια πολύ κακή σεζόν, βρήκε τον εαυτό της στα πλέι οφ και πλέον ετοιμάζεται για το back to back κόντρα στη Ρεάλ, η οποία σε έναν ημιτελικό-πανδαισία μπάσκετ πήρε το εισιτήριο από τα χέρια της Μπαρτσελόνα (η οποία από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης δέχεται «πυρά» από τον ισπανικό Τύπο).

Σήμερα ολοκληρώνεται το Φάιναλ 4 με τον μεγάλο τελικό μεταξύ Ρεάλ και Εφές – Αυλαία με Μπαρτσελόνα οι «ερυθρόλευκοι».

«Εχω παίκτες-πρωταθλητές. Απολαμβάνουν να παίζουν στο σύστημά μας, που τους δίνει ευθύνες και τρέχουν. Προσπαθήσαμε να χρησιμοποιήσουμε ένα pick ‘n’ pop για να επιτεθούμε στον Βεζένκοφ. Δεν του είπα να σουτάρει, οι παίκτες μου παίρνουν τις αποφάσεις. Είχε την αυτοπεποίθηση να το κάνει», τόνισε χθες ο τεχνικός της Εφές, Εργκίν Αταμάν, για να προσθέσει: «Στον τελικό θα δούμε διαφορετικό στυλ. Το δικό μας στυλ θα είναι το ίδιο. Εχω τη φιλοσοφία μου και σπουδαίους παίκτες στην περίμετρο. Τους δίνω μεγάλες ευθύνες και θα προσπαθήσουμε να παίξουμε έτσι». Ο Βασίλιε Μίτσιτς είπε για τον Ολυμπιακό: «Ειλικρινά, περίμενα να μου κάνουν φάουλ. Ομως, όταν είδα ότι δεν θα κάνουν φάουλ, είχα μια φάση στο μυαλό μου. Δεν ήθελα να τους δώσω χρόνο και να βάλουν ένα buzzer beater σαν του Σλούκα. Δεν ήταν τόσο ανοιχτό σουτ, αλλά το έβαλα».

Από την πλευρά του, ο προπονητής της Ρεάλ, Πάμπλο Λάσο, τα είπε όλα σε μία πρόταση: «Αν οι παίκτες μου δεν καταλαβαίνουν ότι το ματς με την Μπαρτσελόνα τελείωσε, είναι ηλίθιοι!»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή