Ρολάν Γκαρός: Πόσο θα αντέξει ο Ράφα Ναδάλ;

Ρολάν Γκαρός: Πόσο θα αντέξει ο Ράφα Ναδάλ;

Ο τραυματισμός του Ναδάλ επισκιάζει τη συμμετοχή του στο φετινό Ρολάν Γκαρός.

3' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ρολάν Γκαρός είναι το τουρνουά του Ράφα Ναδάλ. Ο Ισπανός αριστερόχειρας έχει κατακτήσει το χωμάτινο major 13 φορές, αριθμό που αποτελεί ρεκόρ.

Έχει 105 νίκες και μόλις 3 ήττες στους αγώνες που έχει δώσει στο Παρίσι. Έχει 13 νικηφόρους τελικούς και πέντε σερί κατακτήσεις από το 2010 μέχρι και το 2014. Είναι ο μοναδικός που το έχει κατακτήσει τρεις διαφορετικές δεκαετίες. Το άγαλμά του κοσμεί τις εγκαταστάσεις του τουρνουά.

Τη φετινή σεζόν όμως, ο τραυματισμός του επισκιάζει τη συμμετοχή του. Στο ξεκίνημα του 2022 ο Ναδάλ είχε μία ξέφρενη πορεία.

Μετά την αποβολή του Νόβακ Τζόκοβιτς από τη Μελβούρνη, ο Ισπανός κατέκτησε το Αυστραλιανό Όπεν απέναντι στον Ντανίλ Μεντβέντεφ με μεγάλη ανατροπή. Ο Ναδάλ βρέθηκε πίσω με δύο σετ αλλά πήρε τον τίτλο κερδίζοντας τον θαυμασμό όλου του αθλητικού κόσμου και όχι μόνο.

Ήταν ο 21ος Grand Slam τίτλος για τον Ναδάλ που προσπέρασε τον Τζόκοβιτς και τον Φέντερερ που έχουν από 20. Ο 35χρονος τενίστας συνέχισε την εκπληκτική του πορεία κατέκτησε το τουρνουά στο Μεξικό και έφτασε τις 20 σερί νίκες μέχρι την ήττα του στον τελικό του Indian Wells από τον Τέιλορ Φριτζ.

Λίγες ημέρες αργότερα ανακοίνωσε ότι θα απέχει από το τουρ, λόγω προβλήματος τραυματισμού στα πλευρά. Επανήλθε στο Masters της Μαδρίτης, όπου ηττήθηκε από τον Κάρλος Αλκαράθ στα προημιτελικά, ενώ στο Masters της Ρώμης η πορεία του σταμάτησε στη φάση των «16» από τον Ντένις Σαποβάλοφ.

Ο Ναδάλ υποφέρει από τα 19 του χρόνια από το σύνδρομο Μίλερ – Βάις. Πρόκειται για μία σπάνια οστεοχονδρίτιδα στο σκαφοειδές που παραμορφώνει το κόκκαλο. Ο Ισπανός έχει μάθει να ζει με τον πόνο αφού το πρόβλημά του δε χειρουργείται.

«Δυστυχώς μέρα με τη μέρα είναι δύσκολο. Στα μισά του δεύτερου σετ ξεκίνησε και μετά δε μπορούσα να παίξω» ανέφερε μετά την ήττα του από τον Σαποβάλοφ.

Η συμμετοχή του στο Ρολάν Γκαρός ήταν αμφίβολη. Ο Ναδάλ ταξίδεψε στο Παρίσι και οι προπονήσεις του συγκέντρωσαν πλήθος κόσμου, όπως γίνεται πάντα με τους σταρ του αθλήματος.

Ένας από τους θεατές ήταν ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ, Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης. «Ο Ράφα σε αυτό το μέρος. Υπάρχει κάτι σε αυτό το γήπεδο που τον κάνει να παίξει 30% καλύτερα» παραδέχτηκε ο Γερμανός τενίστας, χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο. 

«Όταν μιλάμε για φαβορί στο Ρολάν Γκαρός και τα χωμάτινα τουρνουά, τότε ο Ράφα θα είναι πάντα στην κορυφή» είπε ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος, που νίκησε τον Ναδάλ στον ημιτελικό του τουρνουά πέρσι, είναι ένας εκ των υποψήφιων για τον τίτλο στο Παρίσι. Ο Τζόκοβιτς είναι κάτοχος του Ρολάν Γκαρός αφού πέρσι είχε νικήσει τον Στέφανο Τσιτσιπά στον τελικό.

Ο Ναδάλ φρόντισε να κρατήσει χαμηλούς τόνους κατά την άφιξή του στην πρωτεύουσα της Γαλλίας. «Φαίνεται ότι υπάρχουν παίκτες που είναι σε καλύτερη κατάσταση από εμένα» σημείωσε ο Ισπανός τενίστας. «Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει τις επόμενες ημέρες» συμπλήρωσε ο 35χρονος αθλητής.

Ο Ναδάλ μίλησε και όσα έγιναν στο τουρνουά της Ρώμης στη συνέντευξη τύπου πριν το Ρολάν Γκάρος. «Είναι κάτι που συμβαίνει πολλές φορές στις προπονήσεις μου. Πονούσα για πολύ καιρό αλλά τώρα αισθάνομαι καλά. Γι’ αυτό είμαι εδώ» είπε ο Ισπανός τενίστας.

Στον πρώτο γύρο του Ρολάν Γκαρός

Ο Ναδάλ αντιμετωπίζει τον Τζόρνταν Τόμπσον στον πρώτο γύρο του Ρολάν Γκαρός. Οι πρεμιέρες πάντα κρύβουν παγίδες αλλά η μεγάλη πρόκληση για τον Ισπανό είναι στη συνέχεια της διοργάνωσης αφού στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς, αν τα προγνωστικά επιβεβαιωθούν.

«Πνευματικά, η κλήρωση δεν έχει σημασία για εμένα. Βλέπεις τα ονόματα και είναι κάτι εξαιρετικά δύσκολο αλλά σε ένα Grand Slam δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί» κατέληξε ο Ναδάλ στη συνέντευξη τύπου.

Το Σάββατο, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, θα είναι στο γήπεδο για να δει τη Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με αντίπαλο τη Λίβερπουλ. Είναι άλλωστε θερμός υποστηρικτής των Μαδριλένων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή