Κύπελλο: «Όμηροι» των χούλιγκαν

Κύπελλο: «Όμηροι» των χούλιγκαν

Ο τελικός του Κυπέλλου άφησε «τραυματισμένο» το ΟΑΚΑ και τους απλούς φιλάθλους

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για απολύτως αποτυχημένη διοργάνωση του τελικού του Κυπέλλου από την ΕΠΟ κάνει λόγο η διοίκηση του ΟΑΚΑ στην έκθεση καταγραφής των ζημιών τόσο εντός του γηπέδου όσο και στον περιβάλλοντα χώρο του, «εξαιτίας των θλιβερών επεισοδίων μερίδας οπαδών του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ», όπως τονίζει χαρακτηριστικά. Από την πλευρά της, η διοίκηση της Ομοσπονδίας αναγνωρίζει ότι η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο με συνέπεια να προκύψουν καταστροφές στο γήπεδο και να τεθεί σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα πολλών ανθρώπων, αλλά ρίχνει το μπαλάκι της ευθύνης στην Αστυνομία. Της καταλογίζει ότι έριξε όλο το βάρος της στην ασφαλή μετακίνηση των χιλιάδων φιλάθλων των δύο ομάδων, κυρίως του ΠΑΟΚ, χαλαρώνοντας τα μέτρα ασφαλείας από την ώρα που ο κύριος όγκος οπαδών έφθασε στο ΟΑΚΑ, στο οποίο μπήκαν χωρίς σοβαρούς ελέγχους για πυρσούς, φωτοβολίδες, πέτρες και κάθε λογής αντικείμενα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως όπλα.

Οι εικόνες γονιών να παίρνουν τα παιδιά τους και να φεύγουν από το γήπεδο ή μικρών παιδιών να κλαίνε με πρησμένα μάτια από τη χρήση των δακρυγόνων ήταν μια θλιβερή συνέχεια του σκηνικού που έστησαν 200-300 χούλιγκαν, οπαδοί και των δύο ομάδων, οι οποίοι κράτησαν «ομήρους» τους 50.000 φιλάθλους που πήγαν στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν μια γιορτή και έγιναν μάρτυρες ενός ακήρυχτου πολέμου με την αστυνομία.

Ο απολογισμός των ζημιών έγινε από ειδικά συνεργεία του ΟΑΚΑ που εργάστηκαν για πολλές ώρες για να τις καταγράψουν: 412 σπασμένα ή καμένα καθίσματα, 54 καψίματα στο ταρτάν του στίβου, 4 σουίτες με σπασμένες πόρτες και τζαμαρίες, έπιπλα κατεστραμμένα, σπασμένα πλέξιγκλας και καρέκλες στα δημοσιογραφικά θεωρεία, 6 πυροσβεστικές φωλιές, 12 πλέξιγκλας, 13 μεγάλες και 47 μικρές σχάρες, 6 καζανάκια, καταστροφές στις τουαλέτες, 7 φωτοχείμαρροι, 25 ανεμοθωράκια, προστατευτικό δίχτυ, κουτί ηλεκτρονικού εισιτηρίου, περιφράξεις και θύρες κατεστραμμένες. Η αποκατάσταση των ζημιών θα γίνει άμεσα, με τον λογαριασμό να πληρώνεται μέσω της εγγυητικής επιστολής της ΕΠΟ ύψους 100.000 ευρώ και του ασφαλιστηρίου συμβολαίου ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.

Κύπελλο: «Όμηροι» των χούλιγκαν-1
[oaka.com.gr]

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή