Νόβακ Τζόκοβιτς: Θα αγωνιστεί στο Wimbledon

Νόβακ Τζόκοβιτς: Θα αγωνιστεί στο Wimbledon

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς αποκάλυψε ότι θα λάβει μέρος στο Wimbledon παρά το γεγονός ότι δε θα μετρήσουν οι βαθμοί.

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς αποκάλυψε ότι θα λάβει μέρος στο Wimbledon παρά το γεγονός ότι δε θα μετρήσουν οι βαθμοί.

Ο Σέρβος, Νο.1 του κόσμου, μίλησε για την απόφαση της ATP και της WTA να διεξαχθεί το θρυλικό major χωρίς βαθμούς. Νωρίτερα, το Wimbledon είχε ανακοινώσει ότι θέτει εκτός διοργάνωσης τους Ρώσους και τους Λευκορώσους τενίστες. 

Η Ναόμι Οσάκα ενημέρωσε ότι δε θα αγωνιστεί στο Λονδίνο φέτος, λόγω του γεγονότος ότι δε θα μετρήσουν οι βαθμοί. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς υποστήριξε ότι για εκείνον το Wimbledon είναι κάτι εντελώς διαφορετικό και ότι θα λάβει μέρος στη διοργάνωση.

«Κάποιοι δεν θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν πόντους. Είναι ξεχωριστή και περίεργη κατάσταση, πρέπει να πω. Ένα Grand Slam, όμως, είναι πάντα ένα Grand Slam. Το Wimbledon ήταν πάντα το όνειρο για μένα από τότε που ήμουν μικρός. Δεν κοιτάω τους πόντους ή το prize money. Για μένα είναι κάτι άλλο. Και πάλι, όμως, θα πρέπει να υπάρχουν κάποια κριτήρια, αμοιβαίος σεβασμός» σχολίασε ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου μετά τη νίκη του κοντρα στον Γιοσιχίτο Νισιόκα στον πρώτο γύρο του Ρολάν Γκαρός.

«Προσωπικά, χωρίς να έχω την ευκαιρία να παίξω και να υπερασπιστώ βαθμούς, θα χάσω 4.000 βαθμούς στην Αυστραλία και στο Λονδίνο. Άρα, έχω επηρεαστεί αρνητικά από αυτό. Έχω, όμως, μιλήσει με το μάνατζμεντ και τον πρόεδρο της ATP καθώς και με κάποια μέλη του συμβουλίου. Συλλογικά, είμαι ικανοποιημένος που οι παίκτες με την ATP, τη διοίκηση του ανδρικού τένις έδειξαν στο Grand Slam ότι όταν γίνεται ένα λάθος, και όντως έγινε λάθος από το Wimbledon, υπάρχουν συνέπειες» πρόσθεσε ο κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων για την την απόφαση της ATP να μη δώσει βαθμούς στο βρετανικό σλαμ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή