Νέο ξεκίνημα για την Εθνική του Πογιέτ

Νέο ξεκίνημα για την Εθνική του Πογιέτ

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια νέα προσπάθεια αρχίζει σε μια δύσκολη συγκυρία, από μια ομάδα που χρόνια τώρα ψάχνει να βρει τη χαμένη ταυτότητά της. Ο στόχος της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, που ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα την παρουσία της στο Nations League, έχει τεθεί και είναι αδιαπραγμάτευτος: αρχικά, άνοδος στη Β΄ κατηγορία στην τρίτη της κατά σειρά συμμετοχή, και εν συνεχεία πρόκριση στο Euro του 2024.

Μια αποστολή που με βάση τους αντιπάλους του ομίλου της (Κύπρος, Κόσοβο, Βόρεια Ιρλανδία) φαντάζει σχετικά εύκολη, αλλά παράλληλα κρύβει παγίδες. Με τον Γκουστάβο Πογιέτ να κάνει επίσημο ντεμπούτο στον πάγκο, έχοντας ως πρώτα δείγματα γραφής τα δύο φιλικά με Ρουμανία και Μαυροβούνιο, όπου η εικόνα ήταν αντιφατική, οι διεθνείς μας καλούνται μέσα σε δέκα ημέρες να δώσουν τέσσερα παιχνίδια, στα οποία εν πολλοίς θα κριθεί η πρώτη θέση. Εκτός έδρας με Βόρεια Ιρλανδία (2/6) και Κόσοβο (5/6) και εντός με Κύπρο (9/6) και Κόσοβο (12/6), η Εθνική θεωρητικά μπορεί να είναι το φαβορί, όμως με αρκετούς αστερίσκους. Ο κυριότερος, το κίνητρο που πρέπει να βρουν οι ποδοσφαιριστές ύστερα από μια εξαιρετικά απαιτητική και κοπιαστική χρονιά με τις ομάδες τους στα πρωταθλήματα όπου αγωνίστηκαν.

Τρανταχτό παράδειγμα ο Κώστας Τσιμίκας, ο οποίος θα ενσωματωθεί στην αποστολή λίγες ώρες μετά τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και οι τροπαιούχοι σε Τουρκία και Σκωτία, Σιώπης, Μπακασέτας και Γιακουμάκης. Παίκτες που, ούτως ή άλλως, τους έχει ανατεθεί ηγετικός ρόλος στη Γαλανόλευκη.

Το στοίχημα για τον ομοσπονδιακό τεχνικό είναι να καταφέρει μέσα από την ατομική ποιότητα αυτών των ποδοσφαιριστών να παίξει δημιουργικό ποδόσφαιρο, βρίσκοντας παράλληλα λύσεις στο σκοράρισμα. Γιατί αυτό ήταν και παραμένει το μεγάλο πρόβλημα της Εθνικής, που έχει την κατοχή αλλά το προβλέψιμο στυλ με το οποίο κυκλοφορεί την μπάλα αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για καλά αποτελέσματα.

Με το πιο επιθετικό «4-3-3» στο οποίο αρέσκεται και τον Πέτρο Μάνταλο σε οργανωτικό ρόλο, ο Πογιέτ θα επιχειρήσει να βελτιώσει αυτό το κομμάτι, κρατώντας τις ισορροπίες στον αμυντικό τομέα.

Σε σχέση με τα φιλικά με Ρουμανία και Μαυροβούνιο, στις κλήσεις του 54χρονου προπονητή για τα επερχόμενα ματς, φάνηκε η διάθεσή του να διορθώσει τα κακώς κείμενα. Παίκτες στους οποίους πόνταρε, όπως ο Πέλκας, ο Λύρατζης, ο Σταφυλίδης και ο Κουλούρης δεν ανταποκρίθηκαν, με αποτέλεσμα να μείνουν εκτός, όπως και οι «παλιοί» Φορτούνης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τζόλης και Σιόβας. Στον αντίποδα επέστρεψαν οι Γιαννούλης, Κουρμπέλης, Κώτσιρας, Φούντας και Παπανικολάου, ενώ μόλις χθες κλήθηκε ο 29χρονος δεξιός μπακ της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, Τζορτζ Μπάλντοκ.

Η ΕΠΟ κατάφερε να ολοκληρώσει όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες και ο παίκτης, που έχει ελληνικές ρίζες από τη γιαγιά του, απέκτησε την ελληνική υπηκοότητα.

Ο Μπάλντοκ, ο οποίος βρίσκεται και στο μεταγραφικό στόχαστρο του Ολυμπιακού, φημίζεται για την ταχύτητα, την τεχνική κατάρτιση και το πολύ δυνατό σουτ. Αγωνίζεται στη Σέφιλντ από το 2017, έχοντας παίξει και στην Πρέμιερ Λιγκ, μετρώντας 156 συμμετοχές και 5 γκολ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή