Τελικός Τσάμπιονς Λιγκ: Στη Λίβερπουλ επιρρίπτει ευθύνες η γαλλική κυβέρνηση

Τελικός Τσάμπιονς Λιγκ: Στη Λίβερπουλ επιρρίπτει ευθύνες η γαλλική κυβέρνηση

Η γαλλική κυβέρνηση επέρριψε ευθύνες στη Λίβερπουλ για όσα συνέβησαν πριν τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στο Παρίσι

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η γαλλική κυβέρνηση επέρριψε ευθύνες στη Λίβερπουλ για όσα συνέβησαν πριν τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στο Παρίσι. Ο σπουδαίος αγώνας ξεκίνησε με καθυστέρηση 36 λεπτών.

Το υπουργικό συμβούλιο της Γαλλίας συνεδρίασε εκτάκτως προκειμένου να εντοπισθούν οι ευθύνες για το πρωτοφανές φιάσκο. Ο υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλντ Νταρμανέν, έκανε λόγο για «βιομηχανικής κλίμακας απάτη», αναφέροντας ότι τα δύο τρίτα των Αγγλων φιλάθλων που βρέθηκαν στο Παρίσι, είτε δεν είχαν καθόλου εισιτήρια, είτε είχαν πλαστά. Κατηγόρησε μάλιστα τη Λίβερπουλ για την επιλογή της να προμηθεύσει τους οπαδούς της με τυπωμένα εισιτήρια, αντί για ηλεκτρονικά.

Ο Γάλλος υπουργός σημείωσε ότι κατά την προγραμματισμένη ώρα έναρξης του τελικού, το 97% των Ισπανών οπαδών ήταν στη θέση του.

Ο Νταρμανέν υπερασπίστηκε το έργο της αστυνομίας, υποστηρίζοντας ότι «οι αποφάσεις που ελήφθησαν απέτρεψαν θανάτους ή σοβαρούς τραυματισμούς». Ο Γάλλος υπουργός αποκάλυψε ότι είναι υπό εξέταση τα βίντεο που δείχνουν αστυνομικούς να ρίχνουν δακρυγόνα κατά των φιλάθλων.

Νωρίτερα, η υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας, μιλώντας στο RLT κατηγόρησε τους οπαδούς της Λίβεπουλ για όσα συνέβησαν. «Αυτό που συνέβη, πρώτα απ’ όλα, ήταν η μαζική συγκέντρωση των Βρετανών υποστηρικτών της Λίβερπουλ, χωρίς εισιτήρια ή με πλαστά εισιτήρια» είπε η Αμελί Ουντέα – Καστερά. «Κάποιος αριθμός νεαρών από την κοντινή περιοχή που ήταν παρόντες προσπάθησαν να μπουν μέσα και ανακατεύθηκαν με το πλήθος» συμπλήρωσε. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή