Ρολάν Γκαρός: Επική πρόκριση Ναδάλ απέναντι στον Τζόκοβιτς

Ρολάν Γκαρός: Επική πρόκριση Ναδάλ απέναντι στον Τζόκοβιτς

Ο Ράφα Ναδάλ επικράτησε με 6-2, 4-6, 6-2, 7-6(4) του Νόβακ Τζόκοβιτς και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ράφα Ναδάλ επικράτησε με 6-2, 4-6, 6-2, 7-6(4) του Νόβακ Τζόκοβιτς και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός.

Ο Ισπανός, κορυφαίος τενίστας στο χώμα, δείχνει έτοιμος για το 22ο Grand Slam της καριέρας τους. Ο Ράφα έδειξε μεγάλη μαχητικότητα αφού βρέθηκε να χάνει με 5-2 στο τέταρτο σετ.

Ο 36χρονος τενίστας από τη Μαγιόρκα έκανε την ανατροπή και «σφράγισε» την πρόκριση, μετά από 4 ώρες και 11 λεπτά αγώνα, μέσα σε αποθέωση. Ο Τζόκοβιτς, που πέρσι είχε κατακτήσει τον τίτλο, χάνει πολλούς βαθμούς και θα πέσει από την κορυφή της Παγκόσμιας κατάταξης.

Αντίθετα, ο Ναδάλ θα ανέβει στο Νο.4 εκεί που βρίσκεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Ισπανός θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ που πήρε την πρόκριση επί του Κάρλος Αλκαράθ.

Ο Ναδάλ, που έχει κατακτήσει το Ρολάν Γκαρός 13 φορές, έγινε αυτόματα το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο στο Παρίσι. Αυτή ήταν η 12η σερί νίκη για τον Ισπανό σε τουρνουά Grand Slam φέτος αφού είχε φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου στη Μελβούρνη.

Ο Ισπανός τελείωσε τον αγώνα με 57 winners έναντι 48 του αντιπάλου του και με 43 αβίαστα λάθη έναντι 53 του Τζόκοβιτς. Αυτή ήταν η 110η νίκη του Ναδάλ στο Ρολάν Γκαρός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή