Σκωτία – Ουκρανία 1-3: Πιο κοντά στο όνειρο του Μουντιάλ

Σκωτία – Ουκρανία 1-3: Πιο κοντά στο όνειρο του Μουντιάλ

Η Ουκρανία επιβλήθηκε με 3-1 της Σκωτίας και θα παίξει με την Ουαλία για την πρόκριση στο Μουντιάλ του Κατάρ

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ουκρανία επιβλήθηκε με 3-1 της Σκωτίας και θα παίξει με την Ουαλία για την πρόκριση στο Μουντιάλ του Κατάρ. 

Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές της Ουκρανίας δεν είχαν επίσημο ματς μέσα στο 2022 αφού το πρωτάθλημα ακυρώθηκε. Παρόλα αυτά φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν στο ματς της Γλασκόβης και απέχουν 90 λεπτά από την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Η πρώτη καλή στιγμή ήταν για την Ουκρανία στο 8ο λεπτό. Οι παίκτες των φιλοξενούμενων άλλαξαν εξαιρετικά τη μπάλα, ο Τσιγκάνκοφ σούταρε μέσα από την περιοχή και  ο Γκόρντον έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 16’ οι Ουκρανοί έχασαν νέα μεγάλη ευκαιρία. Ο Γιαρμολένκο σούταρε αλλά ο τερματοφύλακας των Σκωτσέζων απέκρουσε. Οι φιλοξενούμενοι είχαν κι άλλη ευκαιρία με τον Γιάρεμτσουκ και στο 23’ ήταν σειρά των Σκωτσέζων να απειλήσουν με τον Ρόμπερτσον.

Στο 33΄η Ουκρανία άνοιξε το σκορ. Μετά από ωραία μακρινή πάσα του Μαλινόφσκι ο Γιαρμολένκο έφυγε στην πλάτη του Ρόμπερτσον, έσκαψε τη μπάλα πάνω από τον Γκόρντον και νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Στο 49’ η Ουκρανία διπλασίασε τα τέρματά της. Ο Καραβάεφ έβγαλε τη σέντρα και ο Γιάρεμτσουκ με κεφαλιά έκανε το 0-2.

Η Σκωτία είχε μία καλή στιγμή στο 56ο λεπτό. Ο Μπούστσαν προσπάθησε να απομακρύνει αλλά η μπάλα κατέληξε στον ΜακΓκρέγκορ που σούταρε άουτ. Οι Σκωτσέζοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 67’ αλλά ο ΜακΓκιν δεν κατάφερε να βρει στόχο σε κεφαλιά εξ’ επαφής.

Στο 79’ οι γηπεδούχοι μείωσαν με τον ΜακΓκρέγκορ. Ο ποδοσφαιριστής της Σκωτίας σούταρε, η μπάλα πέρασε μέσα από τα χέρια του τερματοφύλακα Μπούστσαν και κατέληξε στα δίχτυα.  

Οι Σκωτσέζοι πολιόρκησαν την αντίπαλη περιοχή για να βρουν γκολ. Στις καθυστερήσεις του ματς οι φιλοξενούμενοι μετά από ωραία αντεπίθεση σημείωσαν το τρίτο τους γκολ με τον Ντόβμπικ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή