Εθνική ομάδα: Ζητούμενο η ομοιογένεια

Εθνική ομάδα: Ζητούμενο η ομοιογένεια

Τα κλειστά σκορ της Εθνικής παραπέμπουν σε ομάδες Ρεχάγκελ και Σάντος

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι εκτός έδρας νίκες της Ελλάδας και του Κοσόβου επί της Β. Ιρλανδίας και της Κύπρου αντίστοιχα στην πρεμιέρα του Nations League επιβεβαίωσαν την εκτίμηση ότι αυτές θα είναι τα φαβορί του 2ου ομίλου της γ΄ κατηγορίας, με πρώτο κέρδος την άνοδο στον παραπάνω… όροφο της διοργάνωσης και απώτερο ακόμα μία ευκαιρία πρόκρισης στην τελική φάση του Euro 2024, εάν κάτι δεν πάει καλά στα προκριματικά. Εξυπακούεται ότι η αυριανή μονομαχία τους στην Πρίστινα θα είναι καθοριστική στο κυνήγι της πρώτης θέσης, ειδικά εάν προκύψει νικητής, κι αυτός είναι η εθνική μας ομάδα. Ακόμα και η ισοπαλία θα είναι θετικό αποτέλεσμα για τη «γαλανόλευκη», αλλά δεν θα της δώσει διακριτό πλεονέκτημα, συν το ότι θα ξαναβάλει στο παιχνίδι τον (εάν προκύψει) νικητή του αγώνα Κύπρος – Β. Ιρλανδία.

Το πιο σημαντικό σε αυτή τη φάση είναι να αποκτήσει η ομάδα μας αγωνιστική ταυτότητα. Με νέο προπονητή τον Γκουστάβο Πογιέτ, πολύ χαμηλό μέσο όρο ηλικίας (άρα και εμπειρίας) και παίκτες διάσπαρτους σε όλη την Ευρώπη, η ομοιογένεια είναι ένα βασικό ζητούμενο, απαραίτητο για να κάνει η ομάδα μας το παραπάνω βήμα και να επιστρέψει στις τελικές φάσεις των μεγάλων διοργανώσεων, εκεί όπου την είχαμε συνηθίσει τη δεκαετία 2004-2014, με μόνη απουσία το Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας.

Το πρώτο δείγμα γραφής του Πογιέτ δείχνει ότι θα μείνει στη γραμμή του Τζον Φαντ Σιπ, με προσανατολισμό ένα πιο ελεύθερο παιχνίδι.

Το πρώτο δείγμα γραφής του Πογιέτ δείχνει ότι θα μείνει στη γραμμή του Τζον Φαντ Σιπ, με προσανατολισμό ένα πιο ελεύθερο παιχνίδι, ειδικά κόντρα σε ομάδες περίπου ίδιων κυβικών με τη δική μας. Με τον Ουρουγουανό τεχνικό στον πάγκο της, η Εθνική μας έχει δώσει δύο φιλικά και ένα επίσημο παιχνίδι, όλα εκτός έδρας και όλα να κρίνονται στο 1-0, δύο φορές υπέρ μας (με Ρουμανία, Β. Ιρλανδία) και μία σε βάρος μας (με Μαυροβούνιο).

Ως πρώτη εικόνα, τα κλειστά σκορ παραπέμπουν στις «σφικτές» ομάδες που είχαν κτίσει Ρεχάγκελ και Σάντος, αλλά υπάρχουν σημάδια που δείχνουν ότι πρόθεση του Πογιέτ είναι να αξιοποιήσει το ταλέντο μιας εντυπωσιακής νέας γενιάς επιθετικών που όλοι τους είχαν εξαιρετική χρονιά στις ομάδες τους, χωρίς όμως να ακυρώνει την καλή αμυντική λειτουργία που ήταν βασικό χαρακτηριστικό της ομάδας στα χρόνια των επιτυχιών της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή