Εθνική στα μέτρα του Πογιέτ

Εθνική στα μέτρα του Πογιέτ

Δύο νίκες με τον ίδιο τρόπο στο Nations League – Ευκαιρία τα εντός έδρας ματς

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το χαμόγελο επέστρεψε στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου. Το νικηφόρο πέρασμα και από το Κόσοβο την Κυριακή το βράδυ έφερε τη «γαλανόλευκη» στην κορυφή του ομίλου της στο φετινό Nations League και πλέον στα δύο ματς στον Βόλο, την Πέμπτη με την Κύπρο και την Κυριακή ξανά με τους Κοσοβάρους, έχει την ευκαιρία να κλειδώσει την πρώτη θέση που οδηγεί στη League B της διοργάνωσης και ταυτόχρονα μπορεί να της δώσει και μια δεύτερη ευκαιρία ενόψει του ευρωπαϊκού της Γερμανίας το 2024.

Ο Μπακασέτας (36΄) ήταν και πάλι ο σκόρερ για την ομάδα του Πογιέτ και μάλιστα με σουτ για ακόμη μία φορά, με την Ελλάδα να είναι σαφώς καλύτερη απ’ ό,τι στην πρεμιέρα με τη Β. Ιρλανδία. Είναι δεδομένο πλέον, μετά τα δύο πρώτα επίσημα ματς, ότι ο Ουρουγουανός τεχνικός έχει φέρει την ομάδα στη δική του λογική. Στόχος είναι η νίκη και μόνο αυτή. Το θέαμα μπορεί να περιμένει. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι σε ακόμα ένα εκτός έδρας παιχνίδι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προηγήθηκε και στη συνέχεια κράτησε, σχετικά χωρίς κόπο, το «χρυσό» γκολ.

Αυτό που θέλουν και χρειάζονται από δω και στο εξής οι διεθνείς και ο Πογιέτ είναι στήριξη. Αλλωστε όλοι μετά το ματς στην Πρίστινα ζήτησαν από τον κόσμο να γεμίσει μεθαύριο το «Πανθεσσαλικό» και να δώσει ακόμα περισσότερη ώθηση σε αυτή τη νέα προσπάθεια. Αν ο κόσμος ανταποκριθεί, αυτό θα είναι ακόμα πιο σημαντικό από τις δύο νίκες.

Απογοητευτικές οι Ελπίδες, ηττήθηκαν με 3-0 από την Κύπρο και μπήκαν σε περιπέτειες.

• Η βαθμολογία: Ελλάδα 6, Κόσοβο 3, Β. Ιρλανδία 1, Κύπρος 1.

• Βαριά ήττα με 3-0 από την Κύπρο γνώρισε η Εθνική Ελπίδων στο πλαίσιο των προκριματικών του αντίστοιχου Euro και πλέον κινδυνεύει να μείνει εκτός των μπαράζ για την πρόκριση.

Η Ελλάδα βρίσκεται στη 2η θέση του ομίλου, όμως είναι πολύ πιθανό να πέσει στην 3η αν ηττηθεί την τελευταία αγωνιστική στην Πορτογαλία και οι Ισλανδοί που μας κυνηγούν κάνουν δύο νίκες στα παιχνίδια με Λευκορωσία και Κύπρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή