Formula 1, Γκραν Πρι Αζερμπαϊτζάν: Νίκη για τον Μαξ Φερστάπεν

Formula 1, Γκραν Πρι Αζερμπαϊτζάν: Νίκη για τον Μαξ Φερστάπεν

Ο Μαξ Φερστάπεν πανηγύρισε τη νίκη στο Γκραν Πρι του Αζερμπαϊτζάν

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε θρίαμβο της Red Bull εξελίχθηκε το Γκραν Πρι του Αζερμπαϊτζάν. Ο Μαξ Φερστάπεν πανηγύρισε τη νίκη με τον ομόσταυλό του Σέρχιο Πέρεζ να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση. Ο Μεξικανός έκανε και τον ταχύτερο γύρο.

Ήταν η πέμπτη πρωτιά για τον Ολλανδό Παγκόσμιο πρωταθλητή. Η Red Bull κατάφερε το 1-2 για τρίτο Γκραν Πρι μετά την Ίμολα και την Ισπανία.

Ο Μαξ Φερστάπεν έγινε μεγάλο φαβορί για τη διατήρηση του τίτλου.

Τρίτος τερμάτισε ο Ράσελ, που ανέβηκε στο βάθρο των νικητών για τρίτη φορά φέτος. Οι Χάμιλτον, Γκασλί, Φέτελ έκλεισαν την πρώτη εξάδα, μπροστά από τους Αλόνσο, Ρικιάρντο, Νόρις, Οκόν.

Ο αγώνας εξελίχθηκε καταστροφικά για τη Φεράρι. Στον 9ο γύρο κι ενώ βρισκόταν στην τέταρτη θέση, ο Κάρλος Σάινθ αντιμετώπισε πρόβλημα με το μονοθέσιό του και αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τον αγώνα.

Ήταν η τρίτη εγκατάλειψη για τον Ισπανό μετά την Αυστραλία και την Ίμολα. Λίγο αργότερα αναγκάστηκε και να εγκαταλείψει και ο Σαρλ Λεκλέρκ.

Συγκεκριμένα, στον 20ο γύρο, έσκασε το μοτέρ στο μονοθέσιό του με αποτέλεσμα ο Μονεγάσκος να μην μπορεί να συνεχίσει. Ο Λεκλέρ είχε πάρει την pole position στις κατατακτήριες.

Στη βαθμολογία των οδηγών, ο Μαξ Φερστάπεν προηγείται με 150 βαθμούς. Στη δεύτερη θέση είναι ο Σέρζιο Πέρεζ με 129. Ο Σαρλ Λεκλέρ υποχώρησε στην τρίτη θέση με 116 βαθμούς.

Formula 1, Γκραν Πρι Αζερμπαϊτζάν: Νίκη για τον Μαξ Φερστάπεν-1
Η πρώτη δεκάδα της βαθμολογίας των οδηγών

Η Red Bull είναι στην κορυφή της βαθμολογίας των κατασκευαστών με 279 βαθμούς. Η Φεράρι με 199 είναι στη δεύτερη θέση και ακολουθεί η Mercedes.

Formula 1, Γκραν Πρι Αζερμπαϊτζάν: Νίκη για τον Μαξ Φερστάπεν-2
Η βαθμολογία των κατασκευαστών

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή