Αντίδραση Βατούτιν για την αποβολή των ρωσικών ομάδων από την Ευρωλίγκα: «Πολιτική απόφαση»

Αντίδραση Βατούτιν για την αποβολή των ρωσικών ομάδων από την Ευρωλίγκα: «Πολιτική απόφαση»

Για πολιτική απόφαση έκανε λόγο ο Αντρέι Βατούτιν σχολιάζοντας στον αποκλεισμό των ρωσικών ομάδων από την Ευρωλίγκα

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για πολιτική απόφαση έκανε λόγο ο Αντρέι Βατούτιν σχολιάζοντας στον αποκλεισμό των ρωσικών ομάδων από την Ευρωλίγκα.

Ο ισχυρός άνδρας της ΤΣΣΚΑ Μόσχας σημειώνει ότι θα κινηθεί δικαστικά κατά τη απόφασης. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι επιθυμεί η ομάδα του να μείνει μέτοχος της διοργάνωσης.

Η δήλωση του Βατούτιν στην ιστοσελίδα της ΤΣΣΚΑ:

«Στην ουσία η απόφαση είχε παρθεί πριν από τη συνάντηση και ήταν δύσκολο να περιμένουμε διαφορετικό αποτέλεσμα. Είναι μία πολιτική απόφαση. Οι περισσότερες ομάδες της Ευρωλίγκας ήταν σίγουρες ότι οι κυβερνήσεις των χωρών τους δεν θα τους επέτρεπαν να παίξουν κόντρα σε ρωσικές ομάδες. Είμαι σίγουρος ότι από αυτό δεν βγαίνει κάποιος κερδισμένος. Στο μεταξύ, ο Τζόρντι Μπερτομέου επίσης τόνισε ότι είναι μία πολιτική απόφαση, από την οποία όλοι βγαίνουν χαμένοι και πως η διοργάνωση ήταν πιο ισχυρή με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Υπήρχαν αρκετοί που αναφέρθηκαν στη σημασία συμμετοχής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στη διοργάνωση, αλλά η απόφαση θα ήταν ούτως ή άλλως εναντίον μας.

Στην πραγματικότητα, η Ρωσία αποκλείστηκε από τη συμμετοχή στην Ευρωλίγκα. Είναι άσχημο που εδώ και τρεις μήνες, κανείς από τη διοίκηση της Ευρωλίγκας δεν έκρινε σκόπιμο να συζητήσει με τις ρωσικές ομάδες τη συμμετοχή στη διοργάνωση. Όσον αφορά τις νομικές συνέπειες που θα ακολουθήσουμε στο μέλλον, θα περιμένουμε να δούμε την απόφαση γραπτώς. Μετά, μαζί με τους δικηγόρους μας, θα πάρουμε την απόφασή μας. Δεν συζητήθηκε καθόλου ο αποκλεισμός της ΤΣΣΚΑ από τη μετοχική συμμετοχή της διοργάνωση και εμείς έχουμε την πρόθεση να παραμείνουμε μέτοχοι της Ευρωλίγκας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή