Πρεμιέρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου

Πρεμιέρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου

Το Νησί της Μαργαρίτας θα αποτελέσει από σήμερα μέχρι και τις 3 Ιουλίου την «έδρα» του παγκόσμιου υγρού στίβου. Στο εντός του Δούναβη νησί της Βουδαπέστης θα διεξαχθεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Νησί της Μαργαρίτας θα αποτελέσει από σήμερα μέχρι και τις 3 Ιουλίου την «έδρα» του παγκόσμιου υγρού στίβου. Στο εντός του Δούναβη νησί της Βουδαπέστης θα διεξαχθεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Η καλλιτεχνική κολύμβηση θα ανοίξει την αυλαία της διοργάνωσης και η έμπειρη Ευαγγελία Πλατανιώτη θα πάρει μέρος στο τεχνικό τού σόλο.

Το 19ο παγκόσμιο πρωτάθλημα αποτελεί την πρώτη μεγάλη διοργάνωση του υγρού στίβου στον ολυμπιακό κύκλο του Παρισιού. Οι αγώνες της καλλιτεχνικής κολύμβησης θα διεξαχθούν στην εξωτερική πισίνα «Szechy» και η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί με 12 αθλήτριες. Η ομάδα αποτελεί ένα συνδυασμό από έμπειρες αθλήτριες και νέα ταλαντούχα κορίτσια, τα οποία, μαζί με τις προπονήτριες τους, την παλιά δόξα του αθλήματος Χρ. Θαλασσινίδου και τη Β. Λιθαδιώτη, έχουν δουλέψει για να παρουσιάσουν ανταγωνιστικά προγράμματα.

«Εχουμε δουλέψει σκληρά στην προετοιμασία και είμαστε αποφασισμένες να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να κάνουμε σπουδαία πράγματα σε αυτό το Παγκόσμιο. Ολα τα κορίτσια, τα νεότερα και τα πιο έμπειρα, έχουμε φιλοδοξίες. Οι χορογραφίες στα προγράμματα είναι ξεχωριστές και πιστεύω ότι θα αναδειχθεί το ταλέντο και η ελληνική ψυχή. Παρά τις δυσκολίες της προετοιμασίας, θεωρώ ότι θα φέρουμε εις πέρας με τον καλύτερο τρόπο την αποστολή μας. Εγώ προσωπικά θα αγωνιστώ στο σόλο και στο ντουέτο και θα καταβάλω κάθε προσπάθεια για το καλύτερο αποτέλεσμα», υπογράμμισε η Ευαγγελία Πλατανιώτη.

Με το εθνόσημο θα αγωνιστούν στην καλλιτεχνική κολύμβηση και οι Σ. Μαλκογεώργου, Κρ. Γιαλαμά, Ελ. Φραγκάκη, Ιφ. Κρομμυδάκη, Μ. Καραπαναγιώτη, Ζ. Αγραφιώτη, Μ. Αλζιγκούζη, Δ. Καριώρη, Αντ. Μισίκεβιτς, Ζ. Καράγγελου και Λ. Παπαναστασίου.

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν συνολικά 59 αθλητές και αθλήτριες σε καλλιτεχνική κολύμβηση, κολύμβηση, πόλο, καταδύσεις και ανοικτή θάλασσα. Στη Βουδαπέστη βρίσκονται ήδη οι κολυμβητές και οι κολυμβήτριές μας που θα αγωνιστούν τις πρώτες ημέρες της διοργάνωσης. Πρόκειται για την Α. Ντουντουνάκη, τον Απ. Χρήστου, τη Ν. Δράκου, τον Απ. Παπαστάμου, τον Κ. Μερετσόλια, τον Δ. Μάρκο και τον Στ. Μπίλα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή