Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: Ισοπαλία για την Εθνική πόλο γυναικών απέναντι στην Ισπανία

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: Ισοπαλία για την Εθνική πόλο γυναικών απέναντι στην Ισπανία

Εξαιρετική εμφάνιση για την Ελλάδα απέναντι στην ασημένια Ολυμπιονίκη του Τόκιο

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών αναδείχτηκε ισόπαλη 10-10 απέναντι στην Ισπανία στο πλαίσιο του τέταρτου ομίλου του Παγκοσμίου πρωταθλήματος της Βουδαπέστης. Η Ελλάδα έκανε μία εξαιρετική εμφάνιση απέναντι σε μία ομάδα που πριν από έναν περίπου χρόνο κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο.

Η «γαλανόλευκη» διεκδικεί με αξιώσεις την πρώτη θέση στον όμιλο και την απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Η Ισπανία άνοιξε στο σκορ στην παίκτρια παραπάνω. Στη συνέχεια η Ελλάδα με δύο γκολ της Ελευθερίας Πλευρίτου (το ένα με πέναλτι) και ένα της Νίνου προηγήθηκε με 3-1 με την ασημένια Ολυμπιονίκη του Τόκιο να μειώνει σε 3-2 με την Ορτίθ. 

Η ίδια παίκτρια ισοφάρισε για την ομάδα του Μίκι Όκα στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου. Δύο γκολ από την Ελευθερία και τη Βάσω Πλευρίτου έφεραν τη «γαλανόλευκη» στο +2 ξανά. Οι Ισπανίδες μείωσαν στο γκολ (5-4) με την Γκαρσία Γοδόι αλλά η Μαργαρίτα Πλευρίτου έδωσε και πάλι προβάδισμα δύο τερμάτων στην Ελλάδα. Η Ρουίθ με γκολ στην παίκτρια παραπάνω και η Ορτίθ έκαναν το 6-6 που ήταν το σκορ του δεύτερου οκταλέπτου. 

Η Βάσω Πλευρίτου και η Ξενάκη διαμόρφωσαν το 8-6 για την Ελλάδα στα μισά της τρίτης περιόδου. Η Ρουίθ μείωσε και πάλι για την Ισπανία και η Λέιτον έφερε το ματς στα ίσα (8-8) στο τελευταίο λεπτό της τρίτης περιόδου. 

Με νέο γκολ της Ρουίθ η Ισπανία πήρε το προβάδισμα στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου. Η Ελλάδα ισοφάρισε σε 9-9 με ωραίο σουτ της Ξενάκη και προηγήθηκε με 10-9 με τρομερό γκολ της Βασιλικής Πλευρίτου. 

Οι Ισπανίδες ισοφάρισαν με την Ρουίθ ένα λεπτό πριν το τέλος του αγώνα. Η Ελλάδα είχε την ευκαιρία να πάρει και πάλι το προβάδισμα αλλά το σουτ της Μαργαρίτας Πλευρίτου δύο δεύτερα πριν το τέλος δε βρήκε στόχο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή