Εθνική πόλο: Πήρε τη νίκη και τη διαφορά και… περιμένει

Εθνική πόλο: Πήρε τη νίκη και τη διαφορά και… περιμένει

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε… ρυθμούς προπόνησης η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών νίκησε την Ιαπωνία με 7-18, σε αναμέτρηση για τη φάση των ομίλων του παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βουδαπέστη. Σήμερα, το αντίστοιχο συγκρότημα των γυναικών θα αντιμετωπίσει τη Γαλλία (22.00). Με μία εξαιρετική εμφάνιση ο Κριστιάν Γκολομέεβ προκρίθηκε στον τελικό των 50 μ. ελευθ.

Με πρωταγωνιστή τον Αργυρόπουλο η εθνική ομάδα του πόλο νίκησε με ευρύ σκορ την Ιαπωνία, κάτι που μέχρι τώρα της δίνει την πρωτιά στον όμιλό της. Η Κροατία υπερίσχυσε της Γερμανίας με 13-9 και εάν, όπως όλα δείχνουν, η πρώτη θέση κριθεί στη διαφορά τερμάτων, τότε τα γκολ που πέτυχαν χθες οι διεθνείς μας θα είναι πολύτιμα.

Τα παιδιά του Θοδωρή Βλάχου κατάφεραν να αντεπεξέλθουν στην πιεστική άμυνα των Ιαπώνων. Από την άλλη πλευρά, ο Ζερδεβάς είχε «κλείσει» την εστία στα μακρινά σουτ των αντιπάλων της εθνικής και η ολοκλήρωση του πρώτου οκταλέπτου βρήκε τους διεθνείς μας να προηγούνται με 3-1. Σε αντίστοιχους ρυθμούς κύλησε το δεύτερο και το τρίτο οκτάλεπτο. Αντίθετα, στο 4ο οι πολίστες μας διεύρυναν στο σκορ και πήραν μια σπουδαία νίκη.

Τελικό ο Γκολομέεβ

Για 4η φορά στην καριέρα του ο Κριστιάν Γκολομέεβ θα πάρει μέρος σε τελικό παγκοσμίου πρωταθλήματος στα 50μ. ελεύθ. Με χρόνο 21.80 πήρε το «εισιτήριο» και σήμερα θα διεκδικήσει ακόμα μία διάκριση.

Η Αννα Ντουντουνάκη κολύμπησε σε 25.89 τα 50 μ. πεταλούδας, αλλά η ισοφάριση του φετινού της ρεκόρ δεν έφτασε για να προκριθεί στον τελικό. Ολοκλήρωσε την προσπάθειά της με τη 10η θέση. Σήμερα θα αγωνιστούν οι Νόρα Δράκου (50 μ. ελευθ.), Απόστολος Χρήστου (50 μ. υπτ.), Μαρία Θάλεια Δρασίδου (50 μ. προσθ.) και η ομάδα μεικτής σκυταλοδρομίας.

Η εθνική ομάδα των γυναικών προκρίθηκε ως 5η στον τελικό του highlight της καλλιτεχνικής κολύμβησης. Ο αγώνας θα διεξαχθεί αύριο. Με την 6η θέση ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους οι Ευαγγελία Πλατανιώτη και Σοφία Μαλκογεώργου στο ελεύθερο του ντουέτου. Η 6η θέση είναι η καλύτερη που έχει κατακτήσει η χώρα μας στο ντουέτο σε πρωτάθλημα κόσμου. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι αδελφές Αννα-Μαρία και Ειρήνη Αλεξανδρή, που αγωνίζονται για την Αυστρία. Σήμερα η εθνική γυναικών θα πάρει μέρος στο ελεύθερο.

Στη Βουδαπέστη βρίσκεται και η εθνική ομάδα των καταδύσεων. Τη χώρα μας θα εκπροσωπήσουν οι Θάνος Τσιρίκος (1 μ., 3 μ. και σταθερά) και Θεόφιλος Αυθίνος (1 μ. και 3 μ.). Οι καταδύσεις θα διεξαχθούν από τις 26 Ιουνίου μέχρι 3 Ιουλίου στην «Ντούνα Αρένα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή