Γουίμπλεντον: Σήμερα αγωνίζονται Σάκκαρη και Τσιτσιπάς

Γουίμπλεντον: Σήμερα αγωνίζονται Σάκκαρη και Τσιτσιπάς

Η λονδρέζικη βροχή δεν επέτρεψε στη Μαρία Σάκκαρη να αγωνιστεί στον πρώτο γύρο του Γουίμπλεντον. Τόσο η πρωταθλήτριά μας όσο και ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναμένεται, εφόσον οι καιρικές συνθήκες ανάψουν πράσινο φως, να μπουν σήμερα στο αγωνιστικό τερέν του «γκραν σλαμ της φράουλας και της κρέμας»

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η λονδρέζικη βροχή δεν επέτρεψε στη Μαρία Σάκκαρη να αγωνιστεί στον πρώτο γύρο του Γουίμπλεντον. Τόσο η πρωταθλήτριά μας όσο και ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναμένεται, εφόσον οι καιρικές συνθήκες ανάψουν πράσινο φως, να μπουν σήμερα στο αγωνιστικό τερέν του «γκραν σλαμ της φράουλας και της κρέμας».

Στο τουρνουά της Μεγάλης Βρετανίας η βροχή έστειλε για ακόμη μία φορά το… μπαλάκι στα αποδυτήρια. Οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να αναβάλουν δέκα αναμετρήσεις και ανάμεσα σε αυτές είναι και ο αγώνας της Σάκκαρη, καθώς και της Σάβιλ και της Τόμοβα. Ετσι, η Μαρία Σάκκαρη θα παίξει σήμερα (περίπου στις 13.00) με τη Ζόι Χάιβς. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Αλεξάντερ Ρίτσχαρντ θα είναι οι τελευταίοι που θα μπουν σήμερα στο «Κορτ 1». Ο Ελβετός κάνει ντεμπούτο σε γκραν σλαμ και το παιχνίδι αναμένεται να αρχίσει μετά τις 19.00.

Με δυσκολία προκρίθηκαν στον δεύτερο γύρο δύο από τους κορυφαίους τενίστες του κόσμου. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχασε σετ από τον Νοτιοκορεάτη Κουόν. Και μπορεί ο Σέρβος να υπερίσχυσε με 6-3, 3-6, 6-3, 6-4, αλλά η εμφάνισή του δεν ήταν η αναμενόμενη απέναντι σε έναν τενίστα κατώτερου αγωνιστικού επιπέδου (επόμενος αντίπαλός του ο Κοκκινάκης). Η νίκη του όμως έκανε χαρούμενους τους στατιστικολόγους. Ο Νόλε έγινε ο πρώτος τενίστας στον κόσμο που πέτυχε τουλάχιστον 80 νίκες σε κάθε ένα από τα γκραν σλαμ (82 στο όπεν της Αυστραλίας, 85 στο Ρολάν Γκαρός, 80 στο Γουίμπλεντον και 81 στο αμερικανικό όπεν). Ο Κάρλος Αλκαράθ χρειάστηκε πέντε σετ για να νικήσει τον Γιαν Λέναρντ Στρουφ. Υπερίσχυσε με 4-6, 7-5, 4-6, 7-6, 6-4.

Αναβλήθηκε ο χθεσινός αγώνας της Ελληνίδας πρωταθλήτριας λόγω βροχής – Τον Κοκκινάκη θα αντιμετωπίσει στους «64» ο Τζόκοβιτς.

Οι Τζόκοβιτς και Αλκαράθ προκρίθηκαν στον δεύτερο γύρο, δεν συνέβη όμως το ίδιο και με τον Χουμπέρτ Χουρκάτζ. Ο Πολωνός έγινε ο πρώτος παίκτης από το «τοπ 10» που… αποχαιρέτησε το φημισμένο τουρνουά. Εχασε από τον Φόκινα με 2-3 σετ. Ο Θανάσης Κοκκινάκης νίκησε 3-0 τον Μάιχζακ.

Η Εμα Ραντουκάνου σε μία ώρα και 41 λεπτά νίκησε τη Βελγίδα Βαν Ούιτβανκ με 6-4, 6-4 και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο μέσα σε εκπληκτική ατμόσφαιρα, καθώς αποθεώθηκε από το κοινό. Στον δεύτερο γύρο θα παίξει με την Καρολίν Γκαρσία.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή