Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: Εκτός τετράδας η Εθνική πόλο γυναικών
Η Εθνική ομάδα ηττήθηκε από την Ολλανδία

Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών ηττήθηκε με 12-7 από την Ολλανδία και τέθηκε εκτός ημιτελικών στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης.
Η Ελλάδα έκανε πολλά εύκολα λάθη στην επίθεση έχοντας κακό ποσοστό στην παίκτρια παραπάνω. Η Ολλανδία του Ευάγγελου Δουδέση θα αντιμετωπίσει μία εκ των Αυστραλία – Ουγγαρία στον δρόμο προς τον τελικό.
Η «γαλανόλευκη» θα αγωνιστεί για τις θέσεις 5-8.
Η Εθνική ομάδα άνοιξε το σκορ με την Μαργαρίτα Πλευρίτου. Στη συνέχεια δέχτηκε τέσσερα σερί γκολ και βρέθηκε πίσω με 4-1 με τέρμα της Μουλχόιζεν.
Η «γαλανόλευκη» μείωσε δύο φορές τη διαφορά στα δύο γκολ (2-4, 3-5) αλλά η Μουλχόιζεν έφερε την Ολλανδία στο +3 για το 3-6 ένα λεπτό πριν το τέλος της δεύτερης περιόδου. Η Ελλάδα έβγαζε καλές άμυνες αλλά στην επίθεση δεν ήταν αποτελεσματική.
Η Μουλχόιζεν με ωραία λόμπα έδωσε προβάδισμα τεσσάρων τερμάτων (3-7) στην Ολλανδία στα μισά του τρίτου οκταλέπτου. Η Πάτρα μείωσε για την Ελλάδα αλλά η Σλίκινγκ επανάφερε τη διαφορά στα τέσσερα γκολ. Η «γαλανόλευκη» διαμόρφωσε το 6-9 της τρίτης περιόδου με γκολ της Πάτρα.
Η Ελλάδα μείωσε σε 7-9 με γκολ της Βασιλικής Πλευρίτου. Δύο διαδοχικά γκολ της Ολλανδίας στην παίκτρια παραπάνω έφεραν την ομάδα του Ευάγγελου Δουδέση στο +4 και έδωσαν διαδικαστικό χαρακτήρα στον υπόλοιπο αγώνα.
ΕΛΛΑΔΑ – ΟΛΛΑΝΔΙΑ
Οκτάλεπτα: 1-3, 2-3, 3-3, 1-3
ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Σταματοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 2, Χυδηριώτη, Ελληνιάδη, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Ξενάκη, Νίνου, Πάτρα 2, Σιούτη 1, Βασιλική Πλευρίτου 1, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σωτηρέλη.
ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Ευάγγελος Δουδέσης): Αρτς, Γουλβς, Σλίκινγκ 1, Φαν ντερ Σλοτ 1, Μουλχούιζεν 4, Φαν ντε Κρατς, Ρόγκε 2, Σέβενιτς 2, Χούστρα 1, Κούλχαας, Σαπ 1, Τεν Μπρόεκ, Μπούις.