Δεν τα κατάφερε η εθνική πόλο γυναικών

Δεν τα κατάφερε η εθνική πόλο γυναικών

Η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών δεν κατάφερε να προκριθεί στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του Παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου της Βουδαπέστης. Ηττήθηκε από την Ολλανδία με 7-12 και θα διεκδικήσει μία από τις θέσεις 5-8

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών δεν κατάφερε να προκριθεί στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του Παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου της Βουδαπέστης. Ηττήθηκε από την Ολλανδία με 7-12 και θα διεκδικήσει μία από τις θέσεις 5-8. Σήμερα, η εθνική ομάδα των ανδρών αντιμετωπίζει τις ΗΠΑ (14.00, ΕΡΤ2) με στόχο την πρόκριση στην τετράδα της διοργάνωσης.

Οι «οράνιε» του Ευάγγελου Δουδέση στέρησαν από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα την πρόκριση στις τέσσερις καλύτερες ομάδες και την ελπίδα για ένα μετάλλιο. Οι αθλήτριες της Αλεξίας Καμμένου δεν κατάφεραν να βρουν λύσεις απέναντι στην αμυντική γραμμή των αθλητριών από την Ολλανδία.

Η εθνική ομάδα ήταν η πρώτη που βρήκε τον στόχο στα δίχτυα, αλλά οι Ολλανδέζες γρήγορα πέρασαν μπροστά με 3-1 και έμειναν στη θέση του «οδηγού» μέχρι την ολοκλήρωση της αναμέτρησης. Το καλύτερο οκτάλεπτο για τις διεθνείς ήταν το τρίτο. Κατάφεραν να «διαρρήξουν» την άμυνα των «οράνιε» και να πετύχουν τρία γκολ. Στα μέσα της τέταρτης περιόδου η Βασιλική Πλευρίτου κατάφερε να μειώσει στα δύο τέρματα, όμως η Ολλανδία «απάντησε» με δύο γκολ στην παίκτρια παραπάνω και έσβησε τις ελπίδες των αθλητριών μας για να πετύχουν κάτι καλύτερο. Η Ολλανδία πήρε το «εισιτήριο» για τους ημιτελικούς και η Εθνική θα διεκδικήσει, στην καλύτερη περίπτωση, την 5η θέση. Τα οκτάλεπτα: 1-3, 2-3, 3-3, 1-3.

Η εθνική ανδρών θα χρειαστεί μια καλή εμφάνιση για να ξεπεράσει το εμπόδιο των ΗΠΑ. «Είναι μια ομάδα δυνατή και το δείχνει κι εδώ στο Παγκόσμιο. Ολα τα μεταξύ μας τελευταία προηγούμενα παιχνίδια έχουν κριθεί στις λεπτομέρειες. Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι, με αυτοπεποίθηση. Τους γνωρίζουμε και μας γνωρίζουν καλά», δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής Θοδωρής Βλάχος.

Οι Αμερικανοί για να προκριθούν στους προημιτελικούς υπερίσχυσαν στα παιχνίδια χιαστί της Ν. Αφρικής με 24-2. Η τελευταία επίσημη συνάντηση Ελλάδας – ΗΠΑ ήταν το 2021 στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου τα «παιδιά του Θοδωρή Βλάχου» υπερίσχυσαν με 14-5.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή