Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: Στα ημιτελικά η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: Στα ημιτελικά η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών

Η Ελλάδα διεκδικεί με αξιώσεις ένα μετάλλιο

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών επιβλήθηκε με 16-11 των ΗΠΑ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Παγκοσμίου της Βουδαπέστης. Η Ελλάδα ανέβασε την απόδοσή της στην άμυνα στο τρίτο οκτάλεπτο και τέταρτο οκτάλεπτο (δε δέχτηκε γκολ για περίπου δέκα λεπτά) και έχτισε διαφορά παίρνοντας τη νίκη απέναντι σε μία σκληροτράχηλη αντίπαλο.

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό είτε την Ουγγαρία είτε Ιταλία. Η Ελλάδα είχε κοντραριστεί με τους Μαγυάρους στην τετράδα των Ολυμπιακών αγώνων του Τόκιο. 

Η «γαλανόλευκη» προηγήθηκε με 2-0 με δύο τέρματα του Γενηδουνιά. Οι ΗΠΑ μείωσαν με τον Μπόουεν ενώ ο Ζερδεβάς απέκρουσε πέναλτι του ίδιου παίκτη λίγα λεπτά αργότερα. Η Ελλάδα προηγήθηκε με 3-1, που ήταν το σκορ της πρώτης περιόδου με τον Αργυρόπουλο – Κανακάκη. 

Με το ξεκίνημα του δεύτερου οκταλέπτου, οι ΗΠΑ μείωσαν σε 3-2 με τον Γκρούβελ. Ο Αργυρόπουλος – Κανακάκης έδωσε και πάλι προβάδισμα δύο τερμάτων (4-2) στην Εθνική πόλο με εύστοχο χτύπημα πέναλτι. Οι παίκτες του Ντέγιαν Ουντόβιτσιτς ισοφάρισαν (4-4) με τέρματα των Ντοντ και Ντάουμπε. Έκτοτε, οι ΗΠΑ είχαν απάντηση σε κάθε προβάδισμα της «γαλανόλευκης» και η δεύτερη περίοδος ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 7-7. 

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης περιόδου αποχώρησε με πρόβλημα στο χέρι ο Μάνος Ζερδεβάς. Θέση κάτω από τα δοκάρια της Εθνικής πήρε ο Παναγιώτης Τζωρτζάτος. Η κατάσταση του 24χρονου τερματοφύλακα θα εκτιμηθεί τις επόμενες ώρες. 

Με τέρματα του Βλαχόπουλου και του Γούβη, η Ελλάδα προηγήθηκε με 9-7 τέσσερα περίπου λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Η άμυνα της Εθνικής λειτουργούσε υποδειγματικά και με το δεύτερο γκολ του Βλαχόπουλου σε αυτό το οκτάλεπτο, η «γαλανόλευκη» έφτασε στο +3 (10-7) ένα περίπου λεπτό πριν το τέλος της περιόδου. 

Ο Νικολαΐδης έδωσε προβάδισμα τεσσάρων τερμάτων (11-7) στην Ελλάδα, επτάμιση περίπου λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Με γκολ του Καλογερόπουλου στον παίκτη παραπάνω διαμορφώθηκε το 12-7 και ουσιαστικά τα υπόλοιπα πέντε περίπου λεπτά του αγώνα απέκτησαν διαδικαστικό χαρακτήρα. 

ΕΛΛΑΔΑ – ΗΠΑ 16-11

Οκτάλεπτα: 3-1, 4-6, 3-0, 6-4.

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 3, Σκουμπάκης, Καλογερόπουλος 3, Φουντούλης, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος – Κανακάκης 5, Γούβης 1, Κάκαρης, Νικολαΐδης 1, Βλαχόπουλος 3, Τζωρτζάτος.

ΗΠΑ (Ντέγιαν Ουντόβισιτς): Χόλαντ, Ντοντ 1, Βάβιτς, Γκρούγουελ 1, Ντάουμπε 3, Έχαρντ, Χάλοκ 3, Γούντχεντ, Μπόουεν 3, Στίβενσον, Φάρμερ, Ίρβινγκ, Χόλαντ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή