Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: Εκτός τελικού η Εθνική πόλο ανδρών

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: Εκτός τελικού η Εθνική πόλο ανδρών

Η Ελλάδα θα παλέψει για το χάλκινο μετάλλιο στον μικρό τελικό της διοργάνωσης

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών ηττήθηκε με 11-10 από την Ιταλία και τέθηκε εκτός τελικού στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης. Η Ελλάδα θα παλέψει για το χάλκινο μετάλλιο στον μικρό τελικό της διοργάνωσης. 

Ο αγώνας είχε χαμηλό ρυθμό στα πρώτα λεπτά. Οι Ιταλοί άνοιξαν το σκορ με γκολ του Ντόλτσε στον παίκτη παραπάνω με τη «γαλανόλευκη» να ισοφαρίζει με τον Καλογερόπουλο. Οι Παγκόσμιοι πρωταθλητές του 2019 προηγήθηκαν ξανά με τον Κανέλα στον παίκτη παραπάνω και έφτασαν στο 3-1 με τον Ιόκι Γκράτα δύο περίπου λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου.

Η Ελλάδα μείωσε με τέρμα του Βλαχόπουλου στον παίκτη παραπάνω. Οι Ιταλοί προσπέρασαν και πάλι με δύο γκολ (4-2) με τον Μπρούνι έχοντας και πάλι αριθμητικό πλεονέκτημα.  

Με το δεύτερο γκολ του Βλαχόπουλου στον αγώνα, η Ελλάδα μείωσε σε 4-3 στο ξεκίνημα του δεύτερου οκταλέπτου. Ο Γιάννης Φουντούλης με γκολ στον παίκτη παραπάνω, η «γαλανόλευκη» ισοφάρισε τρία περίπου λεπτά πριν το τέλος της δεύτερης περιόδου. Οι Ιταλοί προηγήθηκαν ξανά με γκολ του Πρεσούτι, δύο δευτερόλεπτα πριν το τέλος της επίθεσής τους.

Η ομάδα του Σάντρο Καμπάνια έφτασε και πάλι στο +2 (6-4) με τον Ντι Σόμα στο τελευταίο λεπτό του δεύτερου οκταλέπτου. Η Ελλάδα διαμόρφωσε το 6-5 του δεύτερου οκταλέπτου με γκολ του Νικολαΐδη στον παίκτη παραπάνω. 

Στο ξεκίνημα του τρίτου οκταλέπτου η Ελλάδα βρήκε το γκολ της ισοφάρισης (6-6) με τον Γενηδουνιά. Οι Παγκόσμιοι πρωταθλητές του 2019 προηγήθηκαν ξανά με τον Ντι Φούλβιο δυόμιση περίπου λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. 

Με γκολ των Πρεσούτι και Ντόλτσε, η Ιταλία προηγήθηκε με 9-6 με τη «γαλανόλευκη» να μειώνει στη συνέχεια με τον Κάκαρη. Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου μείωσε στο γκολ με τέρμα του Καλογερόπουλου στον παίκτη παραπάνω. 

Ο Ντόλτσε διαμόρφωσε το 10-8 για την Ιταλία με τη «γαλανόλευκη» να μειώνει στο γκολ με τον Γενηδουνιά, 1:50 πριν το τέλος του αγώνα. Ο Ντι Φούλβιο έκανε το 11-9 στο τελευταίο λεπτό του ματς. Ο Άγγελος Βλαχόπουλος με εύστοχο χτύπημα πέναλτι «έγραψε» το 11-10 που ήταν το τελικό σκορ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή