Η Μαρία σταμάτησε τη Σάκκαρη στο Γουίμπλεντον

Η Μαρία σταμάτησε τη Σάκκαρη στο Γουίμπλεντον

Στον 3ο γύρο ολοκλήρωσε την πορεία της στο φετινό Γουίμπλεντον η Μαρία Σάκκαρη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια (Νο 5) ηττήθηκε από μια τενίστρια η οποία βρίσκεται στην 103η θέση του κόσμου, την 35χρονη Τατιάνα Μαρία

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον 3ο γύρο ολοκλήρωσε την πορεία της στο φετινό Γουίμπλεντον η Μαρία Σάκκαρη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια (Νο 5) ηττήθηκε από μια τενίστρια η οποία βρίσκεται στην 103η θέση του κόσμου, την 35χρονη Τατιάνα Μαρία. Η Γερμανίδα χρειάστηκε 90 λεπτά για να υπερισχύσει με 6-3, 7-5. Με πολύ καλό σερβίς άσκησε από την αρχή του σετ ασφυκτική πίεση και εκμεταλλεύθηκε όλες τις ευκαιρίες που της έδωσε η Μαρία Σάκκαρη, η οποία εμφανίστηκε πολύ νευρική και «πέταξε» πολλούς εύκολους πόντους.

Το δεύτερο σετ όλα έδειχναν ότι θα κυριαρχούσε η πρωταθλήτριά μας, αλλά η 35χρονη και μητέρα δύο παιδιών κατάφερε να γυρίσει ένα παιχνίδι, όπου η νεότερη αντίπαλός της είχε προηγηθεί με 3-0. Αρχικά μείωσε σε 3-1 αλλά η Μαρία με καλό πρώτο σερβίς κράτησε τη διαφορά. Η Γερμανίδα μείωσε και πάλι (2-4), η Σάκκαρη διεύρυνε και πάλι το σκορ (5-2) κι εκεί που όλα έδειχναν ισοφάριση, άρχισαν τα λάθη που είχαν ως συνέπεια την ήττα της και τον αποκλεισμό της από την ιστορική διοργάνωση.

Η Τατιάνα Μαρία προκρίθηκε στον 4ο γύρο. Εκεί θα αντιμετωπίσει τη Γιέλενα Οσταπένκο, η οποία νίκησε τη Ρουμάνα Ι. Μπέγκου 3-6, 6-1, 6-1.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς σήμερα αντιμετωπίζει τον Νίκ Κύργιο και ο νικητής της αναμέτρησης μπορεί να κάνει όνειρα για τετράδα.

Ο αθλητής που θα κατακτήσει το «εισιτήριο» για τη φάση των «16» θα βρει απέναντί του έναν εκ των Νακασίμα ή Ελάν. Την πρόκριση για τους «16» θα διεκδικήσουν και οι Γκαρίν – Μπούκσμπι και Μινόρ – Μπρόντι. Ενας από τους τέσσερις θα βρεθεί στους οκτώ, κάτι που δείχνει ότι σε αυτή την πλευρά του ταμπλό δεν υπάρχει κάποιο από τα «βαριά χαρτιά» του παγκόσμιου τένις.

• Στους 16 καλύτερους τενίστες του Γουίμπλεντον προκρίθηκε ο Τιμ βαν Ράιτχοβεν (104 στον κόσμο), στην πρώτη του συμμετοχή σε κυρίως ταμπλό γκραν σλαμ. Νίκησε τον Νικολόζ Μπασιλασβίλι (22ος στο ταμπλό) με 6-4, 6-3, 6-4.

• Η Τζέσικα Πεγκούλα θα αντιμετωπίσει σήμερα στον τρίτο γύρο την Π. Μάρτιτς, αλλά η σκέψη της βρίσκεται στη Φλόριντα, όπου η μητέρα της αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή