Στέφανος Τσιτσιπάς: Ηττήθηκε από τον Κύργιο και αποκλείστηκε στον τρίτο γύρο του Wimbledon

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ηττήθηκε από τον Κύργιο και αποκλείστηκε στον τρίτο γύρο του Wimbledon

Στον τρίτο γύρο ολοκληρώθηκε η πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά στο φετινό Wimbledon

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον τρίτο γύρο ολοκληρώθηκε η πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά στο φετινό Wimbledon. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας ηττήθηκε με 6-7(2), 6-4, 6-3, 7-6(7) από τον Νικ Κύργιο και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση.

Ο αγώνας είχε πολύ μεγάλη ένταση και νεύρα μεταξύ των δύο τενιστών. Ο Ελληνοαυστραλός θα αντιμετωπίσει στον τέταρτο γύρο τον Μπράντον Νακασίμα

Ο Κύργιος είχε την ευκαιρία για μπρέικ στο πρώτο γκέιμ του αγώνα. Ο Τσιτσιπάς ανταπεξήλθε, όπως και στα άλλα δύο μπρέικ πόιντ που είχε ο αντίπαλός του για να κρατήσει για το 1-2. Ο Ελληνοαυστραλός έχασε και τέταρτη ευκαιρία για μπρέικ με τους δύο τενίστες να κρατούν το σερβίς τους και να λύνουν τις διαφορές τους στο τάι μπρέικ. Ο Τσιτσιπάς έκανε τρία μίνι μπρέικ και κατέκτησε το πρώτο σετ.

Με το ίδιο σχεδόν μοτίβο εξελίχθηκε το δεύτερο σετ. Οι δύο τενίστες απώλεσαν από ένα μπρέικ πόιντ και κράτησαν το σερβίς τους. Ο Κύργιος έφτασε στο 5-4 και ο Τσιτσιπάς σέρβιρε για να μείνει στο σετ. Ο Ελληνοαυστραλός έκανε το μπρέικ και ισοφάρισε σε 1-1 σετ.

Μετά το τέλος του σετ ο Κύργιος διαμαρτυρήθηκε προς τον διαιτητή και ζήτησε αποβολή του Έλληνα τενίστα.

Στο τρίτο σετ τα νεύρα κυριάρχησαν μεταξύ των δύο τενιστών. Ο Κύργιος βρήκε μπρέικ για το 3-1 και στη συνέχεια το underarm σερβίς που επιχείρησε για το 4-1 εκνεύρισε τον Τσιτσιπά που πέταξε δυνατά το μπαλάκι στο κοινό.

Ο 23χρονος τενίστας δέχθηκε ποινή πόντου. Στη συνέχεια ο Κύργιος δε δυσκολεύθηκε να κρατήσει σερβίς του και πήρε το σετ.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας είχε τριπλό μπρέικ πόιντ στο 8ο γκέιμ του τέταρτου σετ αλλά ο Κύργιος κράτησε για το 4-4. Σε εκείνο το σημείο ο αγώνας διακόπηκε για περίπου δέκα λεπτά προκειμένου να κλείσει η οροφή αφού ξεκίνησε να βρέχει. Με τον Τσιτσιπά να κρατάει το σερβίς του, ο Ελληνοαυστραλός σέρβιρε υπό πίεση για να μείνει στο σετ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς απώλεσε σετ πόιντ και ο Κύργιος ισοφάρισε σε 5-5 και το σετ στη συνέχεια οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ. Ο Κύργιος έκανε μίνι μπρέικ για το 5-4 αλλά έχασε το σερβίς του στη συνέχεια. Ο Ελληνοαυστραλός είχε ματς πόιντ αλλά ο Τσιτσιπάς κράτησε το σερβίς και ανέτρεψε την κατάσταση βρίσκοντας σετ πόιντ το οποίο απώλεσε.

Ο Κύργιος έκλεισε τον αγώνα στο σερβίς του Τσιτσιπά.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή