Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: Τρίτη στον κόσμο η Εθνική πόλο ανδρών

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: Τρίτη στον κόσμο η Εθνική πόλο ανδρών

Η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών νίκησε την Κροατία στον μικρό τελικό και ανέβηκε στο βάθρο

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών επιβλήθηκε με 9-7 της Κροατίας και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης. Η Ελλάδα αν και αγωνίστηκε με δύο σημαντικές απουσίες – του τερματοφύλακα Ζερδεβά και του Αλέξανδρου Παπαναστασίου – έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση στον μικρό τελικό.

Η «γαλανόλευκη», έναν χρόνο μετά το ασημένιο στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, ανέβηκε στο βάθρο για δεύτερη διαδοχική μεγάλη διοργάνωση αποδεικνύοντας ότι ανήκει στην ελίτ του αθλήματος. Αυτό είναι το τρίτο μετάλλιο για την Ελλάδα στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης μετά από τα δύο χάλκινα της Ευαγγελίας Πλατανιώτη στην καλλιτεχνική κολύμβηση.

Η Εθνική πόλο ανδρών έχει κατακτήσει ακόμη δύο χάλκινα μετάλλια σε Παγκόσμια πρωταθλήματα, το 2005 στο Μόντρεαλ και το 2015 στο Καζάν.

Οι άμυνες κυριάρχησαν στο πρώτο οκτάλεπτο. Είναι ενδεικτικό ότι οι Κροάτες έμειναν χωρίς γκολ ενώ η Εθνικής μας σκόραρε μία φορά με τον Κάκαρη δύο περίπου λεπτά πριν το τέλος της δεύτερης περιόδου.

Η Ελλάδα διπλασίασε τα τέρματά της με τον Έλληνα φουνταριστό της Γιουγκ στο ξεκίνημα του δεύτερου οκταλέπτου. Με γκολ των Σκουμπάκη και Αργυρόπουλου – Κανακάκη η «γαλανόλευκη» έφτασε στο 4-0 με τους Κροάτες να βρίσκουν γκολ μετά από 13 λεπτά με τον Μπούκιτς.

Ο Φουντούλης έδωσε και πάλι προβάδισμα τεσσάρων τερμάτων (5-1) στην ομάδα του Θοδωρή Βλάχου. Σε εκείνο το σημείο οι παίκτες του Τούτσακ αντέδρασαν και με τρία διαδοχικά γκολ μείωσαν σε 5-4.

Η Ελλάδα απάντησε με τον ίδιο τρόπο και με σερί 3-0 έφτασε στο double score (8-4) με γκολ του Βλαχόπουλου. Με γκολ του Κράγκιτς οι Κροάτες μείωσαν σε 8-6 έξι περίπου λεπτά πριν το τέλος του αγώνα.

Ο Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς με τέρμα στον παίκτη παραπάνω διαμόρφωσε το 9-6 με τους Κροάτες να αστοχούν στην επόμενη επίθεση. Ο Βρίλιτς έκανε το 9-7 που ήταν και το τελικό σκορ.

ΕΛΛΑΔΑ – ΚΡΟΑΤΙΑ 9-7

Οκτάλεπτα: 1-0, 4-3, 3-2, 1-2.

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης 1, Καλογερόπουλος, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος – Κανακάκης 2, Γούβης, Κάκαρης 3, Νικολαΐδης, Βλαχόπουλος 1, Τζωρτζάτος.

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ίβιτσα Τούτσακ): Μπίγιατς, Μπούριτς, Φάτοβιτς 1, Κράπιτς, Λάζιτς, Μπούκιτς 2, Βουκίσεβιτς, Ζούβελα 1, Μάρινιτς – Κράγκιτς 1, Βρίλιτς 1, Μπάσιτς, Κχαρκόφ 1, Πόπαντιτς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή