Formula 1, Γκραν Πρι Μ. Βρετανίας: Νικητής ο Κάρλος Σάινθ

Formula 1, Γκραν Πρι Μ. Βρετανίας: Νικητής ο Κάρλος Σάινθ

Πρώτη νίκη για τον Ισπανό στην καριέρα του στη Formula 1

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Κάρλος Σάινθ τερμάτισε πρώτος στο Γκραν Πρι της Μεγάλης Βρετανίας. Ο οδηγός της Ferrari πήρε την παρθενική νίκη στην καριέρα του σε έναν αγώνα με πολλές εναλλαγές και ανατροπές.

Ο Σάινθ είχε πάρει και την pole position. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Πέρεζ με τη Red Bull και ο Χάμιλτον συμπλήρωσε την τριάδα του βάθρου.

Οι Λεκλέρ, Αλόνσο, Νόρις, Φερστάπεν, Σουμάχερ, Φέτελ και Μάγκνουσεν συμπλήρωσαν τη βαθμολογούμενη δεκάδα. Ο Λιούις Χάμιλτον έκανε τον ταχύτερο γύρο.

Ο Μαξ Φερστάπεν προσπέρασε τον Σάινθ στον δέκατο γύρο. Ο οδηγός της Ferrari βγήκε εκτός πίστας με αποτέλεσμα ο Ολλανδός να εκμεταλλευθεί το λάθος του.

Στη συνέχεια, το μονοθέσιο του παγκόσμιου πρωταθλητή αντιμετώπισε πρόβλημα. Στον 13ο γύρο ο Φερστάπεν μπήκε στα πιτ, άλλαξε τα ελαστικά του και έπεσε στην έκτη θέση ολοκληρώνοντας τον αγώνα στην έβδομη.

Ο αγώνας σημαδεύτηκε από το τρομακτικό ατύχημα του Τσου. Το μονοθέσιο που οδηγούσε ο Κινέζος, λίγες στιγμές μετά την εκκίνηση, συγκρούστηκε με αυτό το Ράσελ. Το όχημα  σύρθηκε ανάποδα στην αμμοπαγίδα, «απογειώθηκε» στη συνέχεια και αφού πέρασε πάνω από τον τοίχο με τα ελαστικά σταμάτησε στο προστατευτικό συρματόπλεγμα!

Ο οδηγός της Alfa Romeo είναι καλά στην υγεία του αλλά δε συνέχισε τον αγώνα όπως και οι Ράσελ και Άλμπον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή