Θ. Βλάχος στην «Κ»: Δίψα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Θ. Βλάχος στην «Κ»: Δίψα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο αρχιτέκτονας της επιτυχίας της εθνικής πόλο, Θ. Βλάχος, μιλάει στην «Κ»

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο μετάλλια από μεγάλες διοργανώσεις μέσα σε ένα χρόνο και μία ομάδα που ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον. Αυτή είναι η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών, η οποία επέστρεψε χθες στην Ελλάδα μαζί με την υπόλοιπη αποστολή. Τα παιδιά του Θοδωρή Βλάχου που, όπως ο ίδιος δήλωσε στην «Κ», «είναι διψασμένα και θέλουν να κατακτήσουν τα πάντα». Οι διεθνείς μας, έντεκα μήνες μετά το ασημένιο μετάλλιο των Ολυμπιακών Αγώνων, κατέκτησαν το χάλκινο στο παγκόσμιο της Βουδαπέστης, το τρίτο στην ιστορία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος από πρωταθλήματα κόσμου.

Και όμως στη διοργάνωση της Ουγγαρίας, όπως μας αποκάλυψε ο ομοσπονδιακός προπονητής, οι διεθνείς μας δεν ταξίδεψαν με προτεραιότητα το μετάλλιο. «Για εμάς η διοργάνωση ήταν αναγνωριστική. Σε σχέση με τους Ολυμπιακούς του Τόκιο είχαμε πέντε αλλαγές. Θέλαμε να δούμε πώς θα ανταποκριθούν τα παιδιά. Μέχρι και τον αγώνα με την Αμερική είδαμε ότι παίζουμε καλά και είπαμε γιατί να μην πάμε για κάτι παραπάνω», μας υπογράμμισε ο κ. Βλάχος. Σε αυτό το «κάτι παραπάνω» εμπόδιο μπήκαν οι δύο τραυματισμοί. «Στην αναμέτρηση με την Ιταλία ο τραυματισμός του Ζερδεβά ήταν πολύ πρόσφατος και, στη συνέχεια, ήρθε και ο τραυματισμός του Παπαναστασίου. Οπως και να έχει, η κατάκτηση δύο μεταλλίων αυτού του επιπέδου μέσα σε ένα χρόνο αποτελεί μεγάλη επιτυχία για μία ομάδα», τόνισε ο προπονητής των επιτυχιών.

Η βάση της τριταθλήτριας κόσμου αποτελείται από πολίστες που αναδείχθηκαν «ασημένιοι» ολυμπιονίκες στο Τόκιο και πέντε νέα παιδιά που, κατά το παρελθόν, πρωταγωνίστησαν με τις «μικρές» εθνικές ομάδες. Ο Θοδωρής Βλάχος με αυτόν τον συνδυασμό δημιούργησε ένα νέο κράμα επιτυχίας και έβαλε τα θεμέλια για την ομάδα των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού. «Είμαι αισιόδοξος για το μέλλον. Διαθέτουμε μία εθνική που είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμη. Τα παιδιά έχουν ποιότητα και διάθεση να κατακτήσουν διακρίσεις. Δεν είναι χορτασμένοι από αυτά που έχουν πετύχει με τα μικρότερης ηλικίας αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα. Θέλουν να κατακτήσουν τα πάντα», μας είπε ο προπονητής. Κι όσο για το χρυσό «μενταγιόν», όπως δήλωσε ο Γιώργος Δερβίσης, λείπουν «μόνο οι λεπτομέρειες για να φτάσουμε σε αυτό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή