Γουίμπλεντον: Στον τελικό ο Κύργιος, αποσύρθηκε ο Ναδάλ

Γουίμπλεντον: Στον τελικό ο Κύργιος, αποσύρθηκε ο Ναδάλ

Χωρίς αγώνα προκρίθηκε ο Νικ Κύργιος στον πρώτο τελικό της καριέρας του σε τουρνουά γκραν σλαμ. Ο Ράφα Ναδάλ, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε, δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του και ανακοίνωσε την απόσυρσή του από το Γουίμπλεντον.

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς αγώνα προκρίθηκε ο Νικ Κύργιος στον πρώτο τελικό της καριέρας του σε τουρνουά γκραν σλαμ. Ο Ράφα Ναδάλ, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε, δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του και ανακοίνωσε την απόσυρσή του από το Γουίμπλεντον. Ετσι, ο Ελληνοκύπριος θα παρακολουθήσει σήμερα την αναμέτρηση του Νόβακ Τζόκοβιτς με τον Κάμερον Νόρι ώστε να μάθει ποιος θα είναι ο αντίπαλός του στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

«Δυστυχώς θα πρέπει να αποσυρθώ από το τουρνουά. Εχω πάθει θλάση στους κοιλιακούς. Δεν έχει νόημα να συνεχίσω. Είναι πολύ δύσκολη κατάσταση, προφανώς αν συνέχιζα ο τραυματισμός θα γινόταν ολοένα και χειρότερα», δήλωσε χθες το βράδυ ο Ισπανός τενίστας, ο οποίος είχε στόχο να διεκδικήσει το 23ο τρόπαιό του σε τουρνουά γκραν σλαμ.

«Δεν μπορούσα να κερδίσω δύο ματς σε αυτή την κατάσταση. Δεν μπορώ να σερβίρω με τη σωστή ταχύτητα. Από σεβασμό στον εαυτό μου δεν θέλω να βγω εκεί έξω χωρίς να έχω την πιθανότητα να κερδίσω. Ηταν μια απόφαση που δυσκολεύτηκα να πάρω. Είμαι πολύ στενοχωρημένος, αλλά έτσι έπρεπε να γίνει», υπογράμμισε και έδωσε μάθημα ζωής προσθέτοντας: «Πάντα λέω ότι το πιο σημαντικό είναι η ευτυχία. Αυτό είναι πάνω από κάθε τίτλο».

«Ηταν μια απόφαση που δυσκολεύτηκα να πάρω. Είμαι πολύ στενοχωρημένος, αλλά έτσι έπρεπε να γίνει», τόνισε ο Ισπανός.

Ο Ράφα Ναδάλ έχει υποστεί ρήξη επτά χιλιοστών στους κοιλιακούς. «Είχα θέματα με τους κοιλιακούς εδώ και μία εβδομάδα, αλλά μπορούσα να το ελέγξω. Για την αποθεραπεία από τέτοιους τραυματισμούς συνήθως χρειάζονται 3-4 εβδομάδες. Σε μία εβδομάδα θα είμαι σε θέση να παίζω από τη βασική γραμμή, αλλά για λίγο καιρό δεν θα σερβίρω», τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Στον αντίποδα, ο Νικ Κύργιος θα εμφανιστεί ξεκούραστος στον τελικό της Κυριακής. Εφέτος δείχνει αποφασισμένος να κάνει το μεγαλύτερο βήμα της καριέρας του.

• Στις γυναίκες, το τρόπαιο θα διεκδικήσουν η Ονς Ζαμπέρ από την Τυνησία, η οποία νίκησε με 6-2, 3-6, 6-1 την Τατιάνα Μαρία και προκρίθηκε στον πρώτο τελικό γκραν σλαμ της καριέρας της, και η Ελενα Ριμπάκινα (6-3, 6-3 τη Σιμόνα Χάλεπ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή