Νικ Κύργιος: «Δεν ήθελα να προκριθώ στον τελικό με τέτοιον τρόπο»

Νικ Κύργιος: «Δεν ήθελα να προκριθώ στον τελικό με τέτοιον τρόπο»

Ο Νικ Κύργιος μίλησε για την πρόκρισή του στον τελικό του Wimbledon

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Νικ Κύργιος εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι προκρίθηκε στον τελικό του Wimbledon χωρίς να αγωνιστεί μετά την απόσυρση του Ράφα Ναδάλ. Ο 27χρονος τενίστας θα αγωνιστεί για πρώτη φορά σε τελικό Grand Slam και σχολίασε ότι θα τα δώσει όλα για να το κατακτήσει. 

«Δεν είναι ο τρόπος με τον οποίο ήθελα να προκριθώ στον τελικό», είπε ο Κύργιος σε συνέντευξη τύπου. «Ως μαχητής, ήθελα να παίξω αυτόν τον αγώνα. Από την στιγμή που νίκησα τον Γκαρίν, ήξερα πως είχα πολλές πιθανότητες να αντιμετωπίσω τον Ναδάλ. Έχουμε κερδίσει από έναν αγώνα μεταξύ μας σ’ αυτό το τουρνουά και ήθελα να δω τι θα γίνει στην τρίτη μας αναμέτρηση. Ποτέ δεν είναι ωραίο να βλέπεις κάποιον τόσο σημαντικό γι’ αυτό το άθλημα να υποφέρει από έναν τραυματισμό έτσι. Ελπίζω να αναρρώσει και είμαι σίγουρος πως θα συναντηθούμε σε κάποιο άλλο μεγάλο τουρνουά. Είναι συναρπαστικό που μετά απ’ όλα αυτά, έχω την ευκαιρία να παλέψω για έναν Grand Slam τίτλο. Είναι θαυμάσιο», συμπλήρωσε ο 27χρονος τενίστας.

Ο Κύργιος αποκάλυψε ότι δεν είχε ευκαιρία να μιλήσει με τον Ναδάλ και έμαθε για την απόσυρσή ενώ ήταν για φαγητό. Όπως είπε αισθάνθηκε απογοήτευση.

«Δεν είχα την ευκαιρία να μιλήσω στον Ράφα, τα έμαθα όλα όταν ήμουν ήδη για φαγητό, λίγο πριν την συνέντευξή του. Το πρώτο μου συναίσθημα ήταν απογοήτευση. Είχα βάλει όλη μου τη συγκέντρωση και την ενέργειά μου σ’ αυτό το παιχνίδι, είχα σχεδιάσει την τακτική μου, όλα. Δεν ήταν εύκολο να πάρει αυτή την απόφαση, είμαι σίγουρος πως ένα κομμάτι του ήθελε να παίξει αυτόν τον αγώνα. Έχει χάσει πολύ λίγες φορές φέτος και ήλπιζε να κερδίσει όλα τα Grand Slams, οπότε δεν ήταν εύκολο να πάρει την απόφαση. Μεταξύ μας είχαμε σπουδαίες μονομαχίες και πιστεύω πως όλοι ήθελαν να δουν αυτή τη μάχη. Απλά ελπίζω να γίνει καλύτερα». 

«Το να μην έχεις αγώνα για 3 μέρες στη σειρά είναι δύσκολο», είπε ο Κύργιος σχολιάζοντας το γεγονός ότι θα έχει τρεις ημέρες ξεκούρασης μέχρι τον τελικό. «Θα προσπαθήσω να συμπεριφερθώ σαν να έχω αγώνα, θα προπονηθώ περισσότερο, θέλω να νιώσω πως έχω την ίδια ρουτίνα όπως πάντα. Στα Grand Slams χρειάζεσαι τους αγώνες, χρειάζεσαι την αδρεναλίνη, τώρα μπήκα σε έναν τελικό χωρίς να έχω την εμπειρία του ημιτελικού. Αλλά ας επικεντρωθούμε στα θετικά. Το σώμα μου θα ξεκουραστεί λίγο περισσότερο, θα μπω στον τελικό λίγο πιο φρέσκος. Για να είμαι ειλικρινής δεν κοιμήθηκα καλά χθες, κοιμήθηκα μια ώρα περίπου. Είχα αρκετό άγχος, ένιωθα την πίεση και συνήθως δεν μου συμβαίνει αυτό. Ξέρω πως παρακολουθούν πολλοί άνθρωποι και πως περιμένουν κάτι καλό από εμένα. Αλλά χθες ήταν μια δύσκολη νύχτα. Ελπίζω πως απόψε θα κοιμηθώ καλά».

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή