Σωστές βάσεις για το βόλεϊ μπαίνουν από το σχολείο

Σωστές βάσεις για το βόλεϊ μπαίνουν από το σχολείο

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το υψηλό επίπεδο που έχει η νέα γενιά του ελληνικού βόλεϊ δείχνει η 4η θέση που κατέκτησε η ομάδα της Σχολής Μωραΐτη στο παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Ιγκουασού της Βραζιλίας. Οι 12 νεαρές αθλήτριες για να μπουν στην τετράδα νίκησαν και την αντίστοιχη ομάδα της Βραζιλίας, μιας χώρας που φημίζεται για το υψηλό επίπεδο του ανδρικού και του γυναικείου βόλεϊ.

Στο παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα συμμετείχαν οι καλύτερες σχολικές ομάδες του κόσμου. «Ηταν μια εκπληκτική διοργάνωση. Είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί νωρίτερα, αλλά είχε αναβληθεί λόγω της πανδημίας. Παίχτηκε βόλεϊ σε υψηλό επίπεδο και η νίκη μας επί της Βραζιλίας με 2-1 (σ.σ. στο σχολικό μόνο για τα μετάλλια οι αγώνες παίζονται στα τρία σετ) μας γέμισε με υπερηφάνεια. Αποτελεί μεγάλη επιτυχία για τον σχολικό αθλητισμό της Ελλάδας», δήλωσε στην «Κ» ο προπονητής Ζώης Καλαμπόκης.

Στην ομάδα της Σχολής Μωραΐτη συμμετέχουν και αθλήτριες που αγωνίζονται στις μικρές ηλικιακές κατηγορίες ελληνικών συλλόγων. «Διαθέτουμε κορίτσια με πολύ ταλέντο», υπογράμμισε ο κ. Καλαμπόκης και όταν τον ρωτήσαμε για τα προνόμια των μαθητριών, μας απάντησε: «Μπήκαν στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του κόσμου, αλλά δεν θα έχουν κάποιο μπόνους. Οπως είναι ο αθλητικός νόμος, επιβραβεύονται μόνο οι τρεις πρώτες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή