Στοιχηματικό σκάνδαλο στο τένις με τη συμμετοχή παικτών του Top-50

Στοιχηματικό σκάνδαλο στο τένις με τη συμμετοχή παικτών του Top-50

Ποιοι τενίστες εμπλέκονται

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το γερμανικό δίκτυο ZDF αποκαλύπτει στοιχηματικό σκάνδαλο στο τένις με τη συμμετοχή δύο τενιστών του top-50 και του πρώην προπονητή τους. Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα ο Νικολόζ Μπασιλασβίλι (Νο.25) και ο Ασλάν Καράτσεφ (Νο.40) περσινός ημιφιναλίστ στο Αυστραλιανό όπεν είναι οι δύο τενίστες που εμπλέκονται.

Το γερμανικό δίκτυο αναφέρει ότι ο Γιάχορ Γιάτσικ, Λευκορώσος προπονητής που ήταν στο πλευρό και των δύο τενιστών, πρόσφερε στους παίκτες χρήματα για να στήσουν αγώνες τουλάχιστον δύο φορές κατά το παρελθόν. Ο Καράτσεφ είχε τον συγκεκριμένο προπονητή από το 2018 έως το 2021. Ο Μπασιλασβίλι ταξίδευε με τον Λευκορώσο από το 2013 και για περίπου 18 μήνες.

Προπονητής από την Ανατολική Ευρώπη που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του ανέφερε στο ZDF ότι ο Γιάτσικ έχει συμμετάσχει σε στοιχηματικές απάτες και έχει συνεργαστεί με άτομα που εμπλέκονται σε στημένους αγώνες στη Ρωσία και την Ανατολική Ευρώπη. «Έχει πάντα μαζί του πολλά χρήματα, πηγαίνει σε περιοδείες και ψάχνει παίκτες που έχουν προβλήματα, οικονομικά ή ψυχολογικά, Αυτούς μπορεί να τους πείσει εύκολα με χρήματα, ανέφερε σχετικά.

«Ο Γιάτσικ δούλεψε στενά με τους δύο παίκτες (σ.σ Καράτσεφ και Μπασιλασβίλι) και τους παρακολουθούσε για χρόνια. Είναι και οι δύο απίστευτα ταλαντούχοι παίκτες. Είχαν όμως πολλά προβλήματα στην αρχή και υποχώρησαν στην παγκόσμια κατάταξη. Όταν τους προσέγγισε ήταν σε κρίσιμη φάση στην καριέρα τους», συμπλήρωσε η ανώνυμη πηγή στο ZDF.

Σύμφωνα με το γερμανικό δίκτυο ερευνώνται πέντε αγώνες με τη συμμετοχή του Καράτσεφ με ασυνήθιστα μεγάλη στοιχηματική δραστηριότητα. Δύο από αυτούς έγιναν την περίοδο που είχε προπονητή τον Γιάτσικ. Τόσο ο Ρώσος τενίστας όσο και ο τότε προπονητής του ανακρίθηκαν από τη γαλλική αστυνομία κατά τη διάρκεια του Roland Garros το 2020.

Ο τελευταίος χρονικά αγώνας που ερευνάται, ήταν στο πολύ πρόσφατο φετινό τουρνουά της Στουτγκάρδης, ένας αγώνας διπλού. Ο Καράτσεφ μαζί με τον Ισραηλινό Τζόναθαν Έρλιχ ηττήθηκαν με 6-4, 6-0 από τους Ρόχαν Μποπάνα και Ντένις Σαποβάλοφ.

Με πληροφορίες από το ZDF

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή