BMW X1: Μια τετρακύλινδρη με χαρακτήρα και εμφάνιση

BMW X1: Μια τετρακύλινδρη με χαρακτήρα και εμφάνιση

Πρώτη παρουσίαση της νέας BMW X1

3' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η νέα BMW X1 αποκαλύφθηκε επίσημα επί ελληνικού εδάφους, με την BMW Hellas να πραγματοποιεί μια φαντασμαγορική βραδιά προς τιμήν του ολοκαίνουργιου SAV (Sports Activity Vehicle).

Η νέα έκδοση είναι άμεσα αναγνωρίσιμη ως η BMW X1. Ελαφρώς μεγαλύτερη σε διαστάσεις, παρουσιάζει πιο εκφραστική και επιβλητική εμφάνιση. Το εσωτερικό αποκτά τώρα έναν πιο μοντέρνο και ψηφιακό χαρακτήρα. Οι διάφορες παραλλαγές εξωτερικής σχεδίασης έρχονται να καλύψουν ιδιαίτερες προτιμήσεις, ενώ ο ελκυστικός βασικός εξοπλισμός και οι πολλές επιλογές προαιρετικού εξοπλισμού δεν αφήνουν καμία επιθυμία ανεκπλήρωτη.

Η νέα BMW X1 προσφέρεται για πρώτη φορά με τρεις τύπους συστημάτων κίνησης: διατίθεται με κινητήρες εσωτερικής καύσης, με τεχνολογία Plug-in Hybrid (PHEV) ή ως ηλεκτρικό αυτοκίνητο με μπαταρία (BEV). Ξεκινώντας από τους συμβατικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης, διαθέτει μια γκάμα που περιλαμβάνει δύο βενζινοκινητήρες και δύο diesel από τη νέα αρθρωτή γενιά κινητήρων Efficient Dynamics του BMW Group. Η ήπια υβριδική τεχνολογία δεύτερης γενιάς 48V, με ηλεκτροκινητήρα ενσωματωμένο στο κιβώτιο Steptronic επτά σχέσεων, συνεισφέρει στην ενίσχυση, τόσο της αποδοτικότητας όσο και της απόδοσης ισχύος στους δύο ισχυρότερους κινητήρες.

Με αυτή την τεχνολογία, η τετρακύλινδρη BMW X1 xDrive23i αποδίδει μέγιστη ισχύ 218 ίππους (από τον συνδυασμό κινητήρα εσωτερικής καύσης με ισχύ έως 204 ίππους και του ενσωματωμένου ηλεκτροκινητήρα, που αποδίδει έως 19 ίππους). Επίσης, στην γκάμα εκδόσεων που θα διατίθενται στο λανσάρισμα περιλαμβάνεται η νέα BMW X1 sDrive18i, με ισχύ ενός τρικύλινδρου κινητήρα 156 ίππων.

Ενας τετρακύλινδρος κινητήρας diesel συνδυάζεται με ήπια υβριδική τεχνολογία στη νέα BMW X1 xDrive23d, για την απόδοση μέγιστης ισχύος 211 PS. Ο τετρακύλινδρος κινητήρας diesel στη νέα BMW X1 sDrive18d παράγει 150 ίππους. Τέλος, τον Νοέμβριο αναμένεται και η Plug-in υβριδική έκδοση, η οποία εφοδιάζεται με την πέμπτη γενιά τεχνολογίας BMW eDrive.

Η υπερυψωμένη θέση των καθισμάτων και η premium ατμόσφαιρα που συναντάται στην BMW iX1 συμβάλλουν στη δημιουργία μιας ξεχωριστής οδηγικής εμπειρίας στο εσωτερικό του compact SAV. Τα κύρια χαρακτηριστικά στην επανασχεδίαση της καμπίνας είναι ο πιο λεπτός πίνακας οργάνων, το BMW Curved Display, το «αιωρούμενο» υποβραχιόνιο με ενσωματωμένο πάνελ ελέγχου και η επιφάνεια του smartphone, με έμμεσο φωτισμό στο εμπρός μέρος της κεντρικής κονσόλας.

Η πλήρως ψηφιακή οθόνη είναι ομαδοποιημένη και σχηματίζεται από την οθόνη πληροφοριών 10.25΄΄ και την οθόνη ελέγχου με διαγώνιο 10.7΄΄. Το νέο BMW iDrive στόχο έχει να προσφέρει διαισθητικό έλεγχο μέσω αφής και φωνής. Η ευρεία ψηφιοποίηση του εσωτερικού επιτρέπει τη σημαντική μείωση του αριθμού των φυσικών κουμπιών, χειριστηρίων και διακοπτών που απαιτούνται για τη λειτουργία του οχήματος.

BMW X1: Μια τετρακύλινδρη με χαρακτήρα και εμφάνιση-1
Ο πίσω χώρος της νέας BMW X1 προσφέρει σημαντικά βελτιωμένη άνεση.

BMW X1: Μια τετρακύλινδρη με χαρακτήρα και εμφάνιση-2
Η ευρεία ψηφιοποίηση του εσωτερικού απλοποιεί τη λειτουργία του οχήματος.

Τα νέας εξέλιξης καθίσματα διατίθενται με την επιλογή τόσο της διάτρητης επένδυσης Sensatec όσο και της δερμάτινης Vernasca. Στη λίστα προαιρετικών επιλογών βρίσκουμε σπορ καθίσματα, ηλεκτρική ρύθμιση καθισμάτων με λειτουργία μνήμης και οσφυϊκή υποστήριξη, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας μασάζ. Βελτιώσεις έχουν γίνει και στην ακουστική άνεση και στην προστασία των επιβατών. Η ενσωματωμένη φιλοσοφία παθητικής ασφάλειας περιλαμβάνει τώρα και έναν νέο αερόσακο, που προστατεύει από τη μεταξύ τους επαφή τους επιβάτες των εμπρός καθισμάτων.

Ο πίσω χώρος της νέας BMW X1 περιλαμβάνει τρία καθίσματα πλήρους μεγέθους, που προσφέρουν σημαντικά βελτιωμένη άνεση. Οι διαιρούμενες σε ποσοστό 40:20:40 πλάτες των πίσω καθισμάτων μπορούν να αναδιπλώνονται ή να ρυθμίζονται σε διαφορετική γωνία, για αύξηση της χωρητικότητας του χώρου αποσκευών. Η ρύθμιση κατά τον διαμήκη άξονα των πίσω καθισμάτων, που διατίθεται προαιρετικά μόνο για μοντέλα με κινητήρα εσωτερικής καύσης, παρέχει ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία. Η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών μπορεί να αυξηθεί από 540 σε 1.600 λίτρα το μέγιστο. Ο κοτσαδόρος ρυμούλκησης, που διατίθεται προαιρετικά με τη νέα BMW X1, λειτουργεί τώρα ηλεκτρικά, με το πάτημα ενός μπουτόν.

Με την έναρξη των πωλήσεων, στις αρχές Οκτωβρίου, τα μοντέλα θα είναι διαθέσιμα με δύο κινητήρες βενζίνης και δύο κινητήρες πετρελαίου, ενώ οι xDrive23i και xDrive23d θα διαθέτουν τεχνολογία Mild Hybrid 48 Volt. Τον Νοέμβριο θα ακολουθήσουν τα μοντέλα PHEV και BEV. Οι τιμές ξεκινούν από τα 36.920 ευρώ για την έκδοση sDrive18i, ενώ η diesel έκδοση (sDrive18d) ξεκινάει από τα 48.200 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή