Φόρμουλα 1 στη Γαλλία: Πρώτος ο Φερστάπεν χάρη στην έξοδο Λεκλέρ

Φόρμουλα 1 στη Γαλλία: Πρώτος ο Φερστάπεν χάρη στην έξοδο Λεκλέρ

Ο Ολλανδός πρωταθλητής αύξησε στη διαφορά του στη βαθμολογία στους 63 πόντους

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O πρωτοπόρος της βαθμολογίας των οδηγών στη Φόρμουλα 1 Μαξ Φερστάπεν εκμεταλλεύτηκε την έξοδο του προπορευόμενου στην πίστα Πολ Ρικάρ, Σαρλ Λεκλέρ, και κατέκτησε άνετα την πρώτη θέση στο γαλλικό γκραν πρι την Κυριακή για να αυξήσει το προβάδισμά του στην κατάταξη στους 63 βαθμούς.

Ο πιλότος της Ρεντ Μπουλ βρέθηκε στην πρώτη θέση στον 18ο γύρο με το που βγήκε από την πίστα ο Λεκλέρ, προφανώς λόγω προβλήματος ξανά με το πετάλι του γκαζιού, και έμεινε επικεφαλής μέχρι την καρό σημαία.]

Ερωτηθείς ο Λεκλέρ τι έφταιξε για την έξοδό του, εκείνος απάντησε: «Ένα λάθος. Έχω πει ότι πιστεύω ότι αποδίδω στο υψηλότερο επίπεδο στην καριέρα μου, αλλά αν συνεχίσω να κάνω αυτά τα λάθη, τότε είναι άσκοπο να παλεύω σε πολύ υψηλό επίπεδο. Χάνω πάρα πολλούς βαθμούς», είπε με εμφανή απογοήτευση.

Το αποτέλεσμα ήταν να αυξηθεί κατά 25 βαθμούς η διαφορά του Ολλανδού από τον Μονεγάσκο στη βαθμολογία, σε έναν πολύ καλό αγώνα για τη Ρεντ Μπουλ, κακό για τη Φεράρι και ιδιαιτέρως θετικό για τη Μερσέντες, που έφερε και τον Λιούις Χάμιλτον και τον Τζορτζ Ράσελ στο βάθρο.

Ο Χάμιλτον με τη δεύτερή του θέση ανέβηκε κι άλλο στη βαθμολογία και απέχει μόνο 43 πόντους από τον δεύτερο Λεκλέρ, ενώ ο Σέρχιο Πέρες με την άλλη Ρεντ Μπουλ, τέταρτος στη Γαλλία, είναι μόνο επτά πόντους πίσω απο τον Μονεγάσκο.

Την… τιμή της Φεράρι έσωσε ο Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ, που αν και ξεκίνησε από την τελευταία θέση και είχε και ποινή πέντε δευτερολέπτων 10 γύρους πριν το τέλος για μη ασφαλή αποδέσμευση του μονοθεσίου του από τα πιτς, κατάφερε όχι μόνο να τερματίσει πέμπτος αλλά και να εξασφαλίσει και τον έξτρα βαθμό του ταχύτερου γύρου.

Στη βαθμολογία ο Φερστάπεν έχει 233 βαθμούς, ο Λεκλέρ έμεινε στους 170, ο Πέρες έφτασε τους 163, ο Σάινθ έχει 144, ο Ράσελ 143 και ο Χάμιλτον 127.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή