ΑΕΚ: Ανακοίνωσε την απόκτηση του Αλεξάντερ Μάντσεν

ΑΕΚ: Ανακοίνωσε την απόκτηση του Αλεξάντερ Μάντσεν

Ο 27χρονος σέντερ υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παίκτης της ΑΕΚ είναι ο Αλεξάντερ Μάντσεν με την Ένωση να ανακοινώνει τη συμφωνία των δύο πλευρών. Ο 27χρονος σέντερ υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους.

Ο διεθνής Φινλανδός αναδείχτηκε την περασμένη σεζόν MVP στην Latvian-Estonian Basketball League με τη φανέλα της Ρίγα. Ο Μάντσεν είναι ο τρίτος της ΑΕΚ εν όψει της νέας σεζόν μετά τους Κένι Ουίλιαμς και Κάμερον ΜακΓκριφ.

Η ανακοίνωση της ΑΕΚ:

H ΑΕΚ ΒC ανακοινώνει, ότι συνήψε συμφωνία με τον αθλητή Αλεξάντερ Μάντσεν (Alexander Madsen).

Ο διεθνής Φινλανδός υπέγραψε σήμερα (26/07) συμβόλαιο με τη «Βασίλισσα» έως το Καλοκαίρι του 2023.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Αλεξάντερ Μάντσεν γεννήθηκε στην Valkeala της Φινλανδίας στις 26 Ιανουαρίου 1995. Ο ύψους 2.08μ, διεθνής με το ομοσπονδιακό συγκρότημα της πατρίδας του, έκανε ντεμπούτο σε ηλικία 16 ετών με τη φανέλα της Kouvot, όπου και πέρασε μία πενταετία.

Από την ενηλικίωσή του και έπειτα, ο Μάντσεν αποτέλεσε βασικό στέλεχος της ομάδας του για την επόμενη τριετία, μετρώντας κατά μ.ό 7,3 πόντους, 3,45 ριμπάουντ, 1,1 ασίστ και 1 μπλοκ.  Το 2016 έκανε το επόμενο βήμα στην καριέρα του, με την μεταγραφή στην USK Πράγας. Στην Τσεχία αγωνίστηκε για μία διετία, όντας βασικός και αναντικατάστατος, σημειώνοντας κατά μ.ό. 9,5 πόντους, 5,8 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1,5 μπλοκ.

Η VEF Riga ήταν ο επόμενος σταθμός της καριέρας του, το 2019, αποτελώντας ένα πολύ σημαντικό «γρανάζι» στις «μηχανές» των Λετονών, έχοντας διαρκώς αυξανόμενη απόδοση, με αποκορύφωμα την περασμένη σεζόν. Ο Μάντσεν κατέγραψε κατά μ.ό 13 πόντους, 6,3 ριμπάουντ και το εντυπωσιακό 44,3% από τα 6,75μ, σε εγχώριες διοργανώσεις και Basketball Champions League, στο οποίο βρήκε αντιμέτωπη και τη «Βασίλισσα». Με τη λετονική ομάδα, ο Φινλανδός κατέκτησε πέντε τρόπαια, ενώ αναδείχθηκε παίκτης της χρονιάς στη Βόρεια Ευρώπη, ήτοι MVP της Latvian-Estonian Basketball League 2022, ΜVP του Κυπέλλου Λετονίας 2022.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή