Αντίστροφη μέτρηση για σέντρα

Αντίστροφη μέτρηση για σέντρα

Κλήρωση της Σούπερ Λιγκ με ευνοϊκό ξεκίνημα για τους πέντε μεγάλους

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εύκολη εκκίνηση για τους πέντε «μεγάλους», ντέρμπι νωρίς και το νέο γήπεδο της ΑΕΚ που θα είναι αναμφίβολα η ατραξιόν της φετινής σεζόν. Η χθεσινοβραδινή κλήρωση του νέου πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ, που αρχίζει στις 20 Αυγούστου, ήταν αν μη τι άλλο βολική στην αρχή της για Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Αρη. Οι μονομαχίες των «Big-5» ξεκινούν με το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης Αρης – ΠΑΟΚ την 3η αγωνιστική και συνεχίζονται την 4η με το Παναθηναϊκός – ΑΕΚ που θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, λόγω τιμωρίας των «πρασίνων» από τον τελικό Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ. Την 8η, ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ, ενώ την 11η θα διεξαχθεί το πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός στη Λεωφόρο. Η ΑΕΚ με αίτημά της την 5η αγωνιστική θα παίξει με αντίπαλο που δεν έχει ευρωπαϊκές συμμετοχές (Παναιτωλικός). Το ματς θα γίνει την Παρασκευή 16/9 προκειμένου να κάνει τα εγκαίνια του γηπέδου της στις 17/9, την ημέρα της εορτής της Αγίας Σοφίας. Αναλυτικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής: Αρης – Λεβαδειακός, Ατρόμητος – ΟΦΗ, Βόλος – Αστέρας Τρίπολης, Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα, Παναθηναϊκός – Ιωνικός, ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός, Λαμία – ΑΕΚ.

Καλά κρατεί η κόντρα με την ΕΠΟ – Στο 1%, από 5%, το ποσοστό που θα αποδίδουν οι ΠΑΕ στην Ομοσπονδία από τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Η κλήρωση πάντως επισκιάστηκε από την κόντρα της ΣΛ1 με την ΕΠΟ κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με το θέμα της επαγγελματικής διαιτησίας. «Η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων μας ζήτησε να οργανώσει την ελληνική διαιτησία σε επαγγελματικό επίπεδο ο κ. Κλάτενμπεργκ, όμως η Ομοσπονδία και ο κύριος Μπαλτάκος είχαν άλλα σχέδια και άλλες εντολές», τόνισε ο πρόεδρος της Λίγκας Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης αποκάλυψε πως την Πέμπτη θα κατατεθεί τροπολογία, σύμφωνα με την οποία θα μειωθεί από 5% σε 1% το ποσοστό που θα αποδίδουν οι ΠΑΕ στην ΕΠΟ από τις συμβάσεις παραχώρησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, επειδή όπως τόνισε τα χρήματα δεν αξιοποιούνται σωστά από την Ομοσπονδία. Μάλιστα πρόσθεσε ότι με τα χρήματα που θα εξοικονομήσουν οι ΠΑΕ θα χρηματοδοτήσουν την επαγγελματική διαιτησία, στην οποία σκοπός είναι συμβουλευτικό ρόλο να έχει ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή