Κριστιάνο Ρονάλντο: Μπροστά στο απόλυτο αδιέξοδο

Κριστιάνο Ρονάλντο: Μπροστά στο απόλυτο αδιέξοδο

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο θέλει να αποχωρήσει από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ωστόσο, δεν υπάρχει ομάδα που να καλύπτει τις φιλοδοξίες του και να θέλει να τον αποκτήσει

3' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έφτασε στο προπονητικό κέντρο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ οδηγώντας τη μαύρη Μπέντλεϊ. Δίπλα είχε τον εκπρόσωπό του Ζόρζε Μέντες. Αμφότεροι ήταν αρκετά προβληματισμένοι.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο απουσίασε από το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της αγγλικής ομάδας σε Ταϊλάνδη και Αυστραλία. Επικαλέστηκε οικογενειακούς λόγους, όπως ανακοίνωσε και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική.

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ θέλει να αποχωρήσει από την αγγλική ομάδα. Η προοπτική να αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στο Γιουρόπα Λιγκ δεν τον καλύπτει.

Άλλωστε, είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής του Τσάμπιονς Λιγκ τα χρόνια που αγωνίζεται. Έχει κατακτήσει το τρόπαιο πέντε φορές ενώ είναι πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με 140 γκολ, πρώτος σε συμμετοχές με 183 αγώνες και πρώτος σε ασίστ με 42.

Το προηγούμενο καλοκαίρι μοιάζει πια τόσο μακρινό. Η ανακοίνωση της επιστροφής του τον Αύγουστο του 2021 πανηγυρίστηκε από τους φίλους της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η φανέλα με τον αριθμό «7» έσπασε κάθε ρεκόρ πωλήσεων ενώ η ανακοίνωση της αγγλικής ομάδας στα κοινωνικά δίκτυα είχε δεκάδες εκατομμύρια αλληλεπιδράσεις.

Η πρώτη συνάντηση των δύο πλευρών κράτησε πολλές ώρες και ήταν άκαρπη. Οι δύο πλευρές εμμένουν στις θέσεις τους με τη Γιουνάιτεντ να σημειώνει στην πλευρά του ποδοσφαιριστή ότι δεσμεύεται με συμβόλαιο το οποίο ολοκληρώνεται το 2023.

Ο εκπρόσωπος του ποδοσφαιριστή φέρεται να πρότεινε στην αγγλική ομάδα να ανανεώσουν τη συνεργασία τους μέχρι το 2024 και ο ποδοσφαιριστής να δοθεί δανεικός, κατά πάσα πιθανότητα σε ομάδα του Τσάμπιονς Λιγκ. Σύμφωνα με όσα γράφτηκαν, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν αρνητική σε αυτή την προοπτική.

Η Γιουνάιτεντ μάλιστα επιστράτευσε, σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, μέχρι και τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον – για τον οποίο ο Κριστιάνο τρέφει απεριόριστο σεβασμό – προκειμένου να τον μεταπείσει. 

Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, η πλευρά της αγγλικής ομάδας έχει το πάνω χέρι αυτήν την στιγμή. Ο ποδοσφαιριστής δεν έχει στα χεριά κάποια πρόταση από ομάδα που θα καλύπτει τις φιλοδοξίες του.

Αρχικά, γράφτηκε ότι η Μπάγερν είχε στο στόχαστρό της τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο γερμανικός σύλλογος μέσω του αθλητικού διευθυντή, Όλιβερ Καν, επιβεβαίωσε ότι το όνομα του ποδοσφαιριστή συζητήθηκε, ωστόσο δεν ταιριάζει στη φιλοσοφία της ομάδας.

«Υπήρξαν όντως συζητήσεις για τον Κριστιάνο. Είναι ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στον κόσμο, καταλήξαμε όμως στο συμπέρασμα ότι παρά την εκτίμησή μας προς το πρόσωπό του, δεν ταιριάζει στην φιλοσοφία μας», ανέφερε ο παλαίμαχος τερματοφύλακας.

Η Τσέλσι ήταν η δεύτερη ομάδα που φέρεται να ενδιαφέρθηκε για την απόκτησή του. Οι Λονδρέζοι μετά την αλλαγή της ιδιοκτησίας του ήθελαν να κάνουν μία μεταγραφή που θα προκαλούσε αίσθηση.

Ο νέος ιδιοκτήτης, Τοντ Μπόελι, είχε συνάντηση με τον εκπρόσωπο του ποδοσφαιριστή. Ωστόσο, η ομάδα του Λονδίνου απέσυρε το ενδιαφέρον της αφού σύμφωνα με τον Τόμας Τούχελ η παρουσία του Κριστιάνο θα διατάρασσε τις ισορροπίες στα αποδυτήρια της ομάδας.

Πρόσφατα γράφτηκε και το ενδεχόμενο ο Πορτογάλος να μετακινηθεί στη Σπόρτινγκ. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο διέψευσε το σενάριο αυτό παρά το γεγονός ότι αναδείχτηκε στις ακαδημίες της ομάδας της Λισαβόνας. Στη συνέχεια ήρθε η προοπτική της Ατλέτικο αλλά οι οπαδοί του συλλόγου δε θέλουν τη μετακίνηση του Πορτογάλου σούπερ σταρ στην ομάδα τους.

Πλέον οι επιλογές του 37χρονυ Κριστιάνο Ρονάλντο λιγοστεύουν. Οι ομάδες της Σαουδικής Αραβίας και του MLS θα μπορούσαν να καλύψουν τις οικονομικές απαιτήσεις του Πορτογάλου αλλά όχι τις φιλοδοξίες του. Ο σούπερ σταρ της Γιουνάιτεντ είναι μπροστά σε ένα αδιέξοδο.

Ίσως θα πρέπει για πρώτη φορά στην καριέρα του να χαμηλώσει τον πήχη των φιλοδοξιών του.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή