Champions League: Σοκ για τον Ολυμπιακό

Champions League: Σοκ για τον Ολυμπιακό

Ήττα-αποκλεισμός με 0-4 από τη Μακάμπι Χάιφα – Στο στόχαστρο ο Μαρτίνς

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δέσμιος» της κακής παράδοσης, αλλά κυρίως της αγωνιστικής του ανετοιμότητας, ο Ολυμπιακός διασύρθηκε με το… σοκαριστικό 0-4 από τη Μακάμπι Χάιφα μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης», αποχαιρετώντας από πολύ νωρίς το όνειρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ένα αποτέλεσμα που προκάλεσε εύλογα τις αποδοκιμασίες των 25.000 οπαδών της ομάδας που βρέθηκαν στο γήπεδο και ενδεχομένως να ανακινήσει από δω και στο εξής σημαντικές εξελίξεις στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο, που θα έχουν να κάνουν τόσο με την τεχνική ηγεσία όσο και με ποδοσφαιριστές.

Οι Πειραιώτες όχι μόνο δεν μπόρεσαν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, αλλά δεν έκαναν ούτε καν ευκαιρία στα καρέ της Μακάμπι.

Πλέον υποβιβάζονται στον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, εκεί όπου την άλλη Πέμπτη (4/8) θα υποδεχθούν τη Σλόβαν Μπρατισλάβας, που ηττήθηκε μέσα στην έδρα της με 1-4 από τη Φερεντσβάρος και με συνολικό αποτέλεσμα 5-3 γνώρισε τον αποκλεισμό.

Καμία αντίδραση, σε κανένα σημείο του παιχνιδιού, ίχνος πίεσης στους αντιπάλους, όπως είχε ζητήσει ο Πέδρο Μαρτίνς πριν από το ματς, αδυναμία να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους και μοιραία ίχνος δημιουργίας και φάσεων. Αυτή ήταν η εικόνα των αποκαρδιωτικών γηπεδούχων που φάνηκε να παραδίδουν «λευκή πετσέτα» μόλις στο 5΄, οπότε και προηγήθηκαν οι Ισραηλινοί με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σερί, στο οποίο μεγάλη ευθύνη έχει ο Βατσλίκ.

Η τριάδα στα χαφ (Κανέ, Μπουχαλάκης, Μαντί Καμαρά) με την οποία ξεκίνησε το ματς ο Πορτογάλος τεχνικός δεν μπόρεσε να κάνει παιχνίδι από τον άξονα, με αποτέλεσμα ένα μονότονο ματς με μακρινές μπαλιές.

Οι κινήσεις από τον πάγκο δεν απέδωσαν το παραμικρό και οι φιλοξενούμενοι, άριστα στημένοι στο να πάρουν αυτό που ήθελαν, με δύο πανομοιότυπα τέρματα του Πιερό στο 61΄ και στο 65΄με καρφωτές κεφαλιές και ένα του Φανί στο 87΄ ολοκλήρωσαν τον θρίαμβό τους.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Βρσάλικο, Μανωλάς, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Κανέ (62΄ Ελ Αραμπί), Μπουχαλάκης (46΄ Καρβάλιο), Μαντί Καμαρά (77΄ Εμβιλά), Ζινκερνάγκελ (62΄ Κούντε), Μασούρας (69΄ Βαλμπουενά), Τικίνιο.

ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΪΦΑ: Κοέν, Κορνού (72΄ Μεναχέμ), Γκόλντμπεργκ, Πλάνιτς, Σούντγκρεν, Μοχάμεντ, Λαβί, Σερί (78΄ Αζίλι), Νταβίδ (78΄ Φανί), Πιερό (86΄ Ρουκάβιτσα), Αζίζα (72΄ Αράντ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή