Ολυμπιακός: Η σκυτάλη στον Κορμπεράν

Ολυμπιακός: Η σκυτάλη στον Κορμπεράν

Ο 39χρονος Ισπανός διαδέχεται τον Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο του Ολυμπιακού

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα σελίδα άνοιξε από χθες στον Ολυμπιακό, με τον Κάρλος Κορμπεράν να αναλαμβάνει και επίσημα την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Ο 39χρονος Ισπανός παίρνει τη σκυτάλη από τον Πέδρο Μαρτίνς, με τον Πορτογάλο να αποχαιρετά τους «ερυθρολεύκους» έπειτα από τέσσερα χρόνια παρουσίας.

Ο Κορμπεράν συναντήθηκε χθες το απόγευμα με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη στα γραφεία της ΠΑΕ στο Πασαλιμάνι και αφού υπέγραψε το συμβόλαιό του μαζί με τους συνεργάτες του (δύο βοηθοί, ένας γυμναστής και ένας αναλυτής) μετέβη στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη προκειμένου να πιάσει δουλειά, καθώς μόλις την Πέμπτη δίνει το πρώτο του επίσημο παιχνίδι με αντίπαλο τη Σλόβαν Μπρατισλάβας για τον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Τον Κορμπεράν υποδέχθηκαν ο Κριστιάν Καρεμπέ, ο άμεσος συνεργάτης του κ. Μαρινάκη, Γιάννης Βρέντζος, καθώς και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, με τον Ελληνα στόπερ να κρεμάει ουσιαστικά τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, καθώς αναλαμβάνει το πόστο του γενικού αρχηγού της ομάδας. Αφού ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις, ο Κάρλος Κορμπεράν πραγματοποίησε την πρώτη του προπόνηση στους «ερυθρολεύκους». Νωρίτερα ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε συναντηθεί με τον Πέδρο Μαρτίνς προκειμένου να γραφτεί ο επίλογος της συνεργασίας των δύο πλευρών, η οποία ξεκίνησε το 2018 και ουσιαστικά έληξε άδοξα μετά τη βαριά ήττα από τη Μακάμπι Χάιφα.

Οσον αφορά τον Κάρλος Κορμπεράν, έκανε τα πρώτα του βήματα στην προπονητική στην Κύπρο, αναλαμβάνοντας τη Δόξα Κατωκοπιάς και τον Ερμή Αραδίππου. Στη συνέχεια πήγε στην Αγγλία και εργάστηκε στο πλευρό του Μαρσέλο Μπιέλσα ως βοηθός του στη Λιντς. Τον Ιούλιο του 2020 αποδέχθηκε την πρόταση της Χάντερσφιλντ να αναλάβει την τεχνική της ηγεσία και μέσα σε δύο χρόνια κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα του στον τελικό της ανόδου στην Πρέμιερ Λιγκ, όπου ηττήθηκε από τη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Μαθαίνουν αντιπάλους σε πλέι οφ Γιουρόπα ή Κόνφερενς σήμερα οι «ερυθρόλευκοι» – Αντίο από Σεμέδο.

• Σήμερα στη Νιόν, ο Ολυμπιακός θα μάθει τους αντιπάλους του στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, εφόσον περάσει τη Σλόβαν Μπρατισλάβας, αλλά και στα πλέι οφ του Κόνφερενς, στην περίπτωση που αποκλειστεί. Μεταξύ άλλων, πιθανοί αντίπαλοί του στην πρώτη περίπτωση είναι η Γάνδη, η Αούστρια Βιέννης και η Σίβασπορ, ομάδες που μόνο εύκολη δεν καθιστούν την αποστολή του.

• Με ανάρτησή του στα social media ο Ρούμπεν Σεμέδο αποχαιρέτησε τον Ολυμπιακό, με τον Πορτογάλο κεντρικό αμυντικό να συνεχίζει την καριέρα του στην Αλ Ντουχαΐλ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή