Κωπηλασία: Σε σταθερή ρότα επιτυχιών

Κωπηλασία: Σε σταθερή ρότα επιτυχιών

Με πέντε χρυσά και ένα χάλκινο, η ελληνική κωπηλασία έστειλε από την Ιταλία και τα παγκόσμια πρωταθλήματα μικρών κατηγοριών το μήνυμα ότι, εκτός από παρελθόν και παρόν, διαθέτει και ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με πέντε χρυσά και ένα χάλκινο, η ελληνική κωπηλασία έστειλε από την Ιταλία και τα παγκόσμια πρωταθλήματα μικρών κατηγοριών το μήνυμα ότι, εκτός από παρελθόν και παρόν, διαθέτει και ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον. Στη διοργάνωση των εφήβων η χώρα μας αναδείχτηκε στη μεγαλύτερη συλλέκτρια μεταλλίων, ενώ τα καλά πλασαρίσματα των υπόλοιπων πρωταθλητών μας δείχνουν ότι τα «γαλανόλευκα» κουπιά έχουν ανακαλύψει το μυστικό των επιτυχιών.

Τα χρυσά μετάλλια των νεανίδων Σοφίας Δαλίδου – Στυλιανής Νατσιούλα (διπλό σκιφ), Ιωάννας Ασβεστά – Ελβίρας Αργυράκη (δίκωπος) και Κατερίνας Γκόγκου (σκιφ) προστέθηκαν σε αυτά των Χριστίνας Μπούρμπου και Ευαγγελίας Φράγκου (δίκωπος) και της Ευαγγελίας Αναστασιάδου (σκιφ ελ. βαρών) από την κατηγορία -21 ετών και στο χάλκινο των εφήβων Αδάμ – Λυκομήτρου – Χωλόπουλου – Παπάζογλου (τετραπλό σκιφ) και έδειξαν ότι η ελληνική κωπηλασία διαθέτει το δυναμικό για να συλλέγει διακρίσεις για πολλά ακόμη χρόνια. Μάλιστα, στην κατηγορία των εφήβων η Ελλάδα άφησε πίσω της χώρες με παράδοση στο άθλημα, όπως η Ιταλία και η Μεγάλη Βρετανία.

Τα «παιδιά του Τζιάνι Ποστιλιόνε», μετά τις διακρίσεις τους στις αντίστοιχες ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έδειξαν ότι συγκαταλέγονται και στους καλύτερους κωπηλάτες του κόσμου. Ο Ιταλός προπονητής, ο «il mago» όπως τον αποκαλούν τα ΜΜΕ της χώρας του, κατάφερε να δημιουργήσει μια νέα γενιά αθλητών, η οποία θα κωπηλατήσει στη ρότα των διακρίσεων που χάραξαν οι Πολύμερος, Σκιαθίτης, Μούγιος, Ντούσκος, Μπισκιτζή κ.λπ. Η ηλικία των κωπηλατών μας γεννάει ελπίδες ότι τα «γαλανόλευκα» κουπιά θα πρωταγωνιστούν για περισσότερο από μία δεκαετία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή