Παναθηναϊκός – Conference League: Επιστροφή στην κανονικότητα

Παναθηναϊκός – Conference League: Επιστροφή στην κανονικότητα

Επειτα από πέντε χρόνια, ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται ξανά στην Ευρώπη

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέντε χρόνια απουσίας μοιάζουν αιωνιότητα για τον Παναθηναϊκό, μια ομάδα που η λέξη «Ευρώπη» είναι βαθιά χαραγμένη στο DNA της! Ο αποψινός (20.00) αγώνας με τη Σλάβια στην Πράγα αποκτά έτσι ιδιαίτερη σημασία, όχι μόνο γιατί είναι ο πρώτος επίσημος της περιόδου και θα κρίνει σε σημαντικό βαθμό την πορεία των «πράσινων» στο Κόνφερενς Λιγκ, αλλά και επειδή σηματοδοτεί συμβολικά την επιστροφή τους στην κανονικότητα, έπειτα από μια πολύ δύσκολη δεκαετία σε όλα τα επίπεδα. Συμβολικό χαρακτήρα, άλλωστε, έχει και η παρουσία του Γιάννη Αλαφούζου σε αυτό το παιχνίδι, πολλά χρόνια μετά την τελευταία φορά που ακολούθησε την ομάδα σε αγώνα μακριά από την Αθήνα.

Και επειδή «κάθε αρχή και δύσκολη», ο Παναθηναϊκός θα παίξει απόψε λαβωμένος από μια ίωση που άφησε εκτός αποστολής την τελευταία στιγμή τους Σένκεφελντ και Αλεξανδρόπουλο. Στην ίδια θέση βρέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες και οι Αϊτόρ, Παλάσιος, Χουάνκαρ, Ιωαννίδης, αλλά αυτοί ακολούθησαν την αποστολή και θα είναι σε θέση να παίξουν, παρότι έχασαν κάποιες ημέρες προπόνησης και βρέθηκαν εκτός ρυθμού. Στην αποστολή βρίσκεται και ο Σπόραρ. Δεν έχει κανένα παιχνίδι στα πόδια του το τελευταίο τρίμηνο κι αν παίξει, θα είναι με ρίσκο και για μικρό διάστημα.

Σήμερα οι «πράσινοι» φιλοξενούνται από τη Σλάβια Πράγας – Χωρίς Σένκεφελντ και Αλεξανδρόπουλο η αποστολή.

«Οι τελευταίες 7-8 ημέρες ήταν δύσκολες. Είναι κάτι που μπορεί να συμβεί, είμαστε μια ομάδα που μπορεί να βρει λύσεις ανάλογα με τις απαιτήσεις κάθε αγώνα. Τόσο εμείς όσο και η Σλάβια δεν αλλάζουμε το προφίλ μας εντός ή εκτός έδρας. Θα είναι δύο παρόμοια παιχνίδια και πιστεύω ότι μετά το δεύτερο, ο Παναθηναϊκός θα είναι στην επόμενη φάση», τόνισε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, κρατώντας ως συνήθως τους τόνους χαμηλά. Πρόβλημα ίσως αντιμετωπίσει και η Σλάβια, αφού είναι αμφίβολη η συμμετοχή του κορυφαίου επιθετικού της, Γίρα Σορ, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού. Στο πλευρό της ελληνικής ομάδας θα βρεθούν περίπου 1.000 οπαδοί της.

• Δεκτή έγινε η έφεση του Παναθηναϊκού και «έπεσαν» η ποινή των δύο αγωνιστικών και το πρόστιμο που του είχε επιβληθεί για τα γεγονότα του τελικού του Κυπέλλου. Ετσι, οι δύο πρώτοι εντός έδρας αγώνες του, με Ιωνικό και ΑΕΚ, θα γίνουν με την παρουσία των οπαδών του στη Λεωφόρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή